FKM Vysočina Jihlava 3:3 (1:3) FC Velké Meziříčí

Góly: 24. Růžička, 47. Ritter, 55. Němeček – 13. Demeter, 25. Sysel, 45. Plichta.

Rozhodčí: Koláček – Vostrejž, Fabeš

ŽK: 7:3. ČK: 1:0 (59. Růžička)

Diváci: 185.

FKM Vysočina Jihlava: Lancman – Kolčava (C), Havlín (90+3. Lát), M. Fila, Savi (82. Crhan), Novák (46. Tall Mame), Němeček, Ritter, L. Fila (90. Farka), Chocholatý, Růžička.

FC VM: Kolář – Pavlík (72. Mar. Malata), Puža, Šuta, Nedvěd, Plichta, Sysel, Demeter, Karmazín (72. Mezlík), Mucha (C), Vašíček (46. Mir. Malata).


Naši fotbalisté do předehrávky 17. kola MSFL vstoupili aktivně. V 11. minutě se do šance dostal Plichta, gólman Lancman si však s jeho pokusem poradil. O chvíli později našel Pavlík přihrávkou nabíhajícího Plichtu, který naservíroval skákavý balón na velké vápno Demeterovi, ten však trefil pouze tyč domácí branky. Ve 13. minutě jsme otevřeli skóre zápasu. Šuta našel pohlednou přihrávkou Plichtu, který se neunáhlil a přihrávkou pod sebe našel Demetera, který prostřelil Lancmana, 0:1. V 15. minutě se ke slovu poprvé dostali jihlavští mladíci, když po standardní situaci ohrozil jeden z domácích hráčů bránu Kolaře. V 19. minutě málem využil nedorozumění domácí obrany Nedvěd, jeho pokus však mířil mimo tři tyče. Ve 23. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Sysel a navýšil naše vedení o dvě branky, 0:2. Domácí však hned z první akce po rozehrání vstřelili kontaktní gól, když se po centrovaném balónu dostal do zakončení Růžička, 1:2. Ve 25. minutě se ten stejný hráč řítil po pravé straně do samostatného úniku, naštěstí ho však vychytal brankář Kolář. Ve 37. minutě našel přesnou přihrávkou Demeter útočníka Plichtu, ten si však s naloženou šanci neporadil dobře a zvolil velmi slabé zakončení. Na konci poločasu se dostal po kombinaci ke střele Karmazín, jeho pokus Lancmanovi vypadl z rukou a z následné dorážky se trefil Plichta, 1:3.

Ve druhém poločase se skóre utkání rychle změnilo. Ve 48. minutě zahrával roh Ritter, který bohužel skončil za zády Koláře, 2:3. V 55. minutě zahrával opět rohový kop Ritter, tentokrát však našel hlavu Němečka, který vyrovnal na 3:3. V 59. minutě dostal červenou kartu domácí Růžička a naši hráči tak šli do početní výhody. V 69. minutě se do šance dostal Demeter, zvolil tvrdou přízemní střelu, gólman Lancman jeho pokus vyrazil jen na zadní tyč, kde Plichtovi chyběly centimetry ke gólovému zakončení. Po zbytek zápasu se naši fotbalisté snažili vstřelit vítězný gól, nevypracovali si však další vážnější šanci a ze zápasu tak oba týmy odešly s jedním bodem po remíze 3:3.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Takto ztratit za mě jasnou výhru je umění, ale fotbal je o chybách a my jsme domácím vyrovnání doslova darovali. Potom dostaneme dárek, když se domácí hráč vykartoval, ale na hře se to bohužel neprojevilo a do zakončení jsme se vůbec nedostali. Jsem zklamaný, protože dnes jsme měli odjet se třemi body, ale máme pouze jeden a další 2 hráče zraněné.


Sestřih utkání