ČSK Uherský Brod byl založen v roce 1893 a patří tak k nejstarším klubům na území Česka. Nejvíce úspěšnou sezónou klubu byla sezóna 1993/94, kdy klub skončil druhý v moravskoslezské lize, přesto postoupil do rozšířené celostátní druhé ligy. Tam však vydržel pouze jednu sezónu. Po sezóně 1997/98 klub sestoupil i z třetí ligy a další roky se pohyboval v divizi či v krajském přeboru. MSFL začal hrát zase od sezóny 2017/18.

V posledním zápase se fotbalisté Uherského Brodu utkali s béčkem Baníku Ostrava, se kterým svěřenci trenéra Martina Ondy prohráli 2:1. „Je to škoda. Bod byl docela blízko, bohužel jsme v závěru utkání neměli takové štěstí, jako soupeři při zápasech s námi,“ posteskl si kouč Uherského Brodu. Zkušený trenér svěřence i přes druhou prohru v řadě mužstvo chválil. „Kluci se nemají za co stydět. Měli to zase hodně složité. Uprostřed týdne po práci museli jet dvě a půl hodiny do Ostravy, kde na ně čekali profíci posílení o některé ligové hráče. Popasovali se s tím ale velice dobře. Hlavně v závěru jsme soupeře zmáčkli,“ těší Ondu, který zhodnotil poslední zápas pro klubový web Uherského Brodu.

V předešlých zápasech Uherský Brod prohrál s Kroměříží 0:1 a remízoval 2:2 s Frýdkem - Místkem. Ve druhém kole MOL Cupu hrál Uherský Brod velice vyrovnané utkání s Jihlavou a ještě v 85. minutě držel postupový výsledek 1:0. Jihlavský tým však dokázal zápas obrátit a vyhrál 1:2. V tabulce MSFL po sedmi odehraných zápasech náleží Uherskému Brodu 12.místo se ziskem devíti bodů.

Naše áčko ve středeční předehrávce 17. kola zajíždělo na půdu sousední Jihlavy. V prvním poločase si vypracovalo velkou řadu příležitostí a dokázalo vstřelit 3 góly. Ve druhém poločase už bohužel náš tým nedokázal navázat na první dějství a bohužel dovolil jihlavským zápas vyrovnat do konečného stavu 3:3. Našemu týmu náleží po sedmi odehraných zápasech 8. místo se ziskem 11 bodů. Hráči prvního týmu budou chtít v sobotu plně bodovat, přijďte je podpořit na Tržiště!


Soupiska ČSK Uherský Brod

Brankáři: Petr Kratochvíl, Filip Jícha

Obránci: Václav Pavlíček, Filip Košák, Michal Vrága, Libor Nevařil, Marek Flasar, Michael Pochylý

Záložníci: Matěj Lorenc, Martin Malenovský, Jiří Švrček, Vilém Gettler, Marek Mančík, Jan Zámečník, David Venený, Pavel Šmatelka

Útočníci: Robin Josefík, Lukáš Jaroněk, Jan Michalec, Martin Váňa

Hlavní trenér: Martin Onda Asistent trenéra: Richard David Vedoucí mužstva: Michal Slezák