FC Velké Meziříčí 0:2 (0:2) ČSK Uherský Brod

Góly: 19. Gettler, 45. Váňa. Rozhodčí: Kotala. ŽK: 2:2. Diváci: 190.

FC Velké Meziříčí: Kolář – Puža, Komínek, Mucha, Sysel (14. Marek Malata, 83. Ráliš) – Mirek Malata (72. Mezlík), Šuta, Demeter, Karmazín (46. Vošmera), Nedvěd – Plichta.

ČSK Uherský Brod: Jícha – Lorenc, Malenovský (84. Jaroněk), Gettler (72. Mančík), Josefík, Venený, Michalec (46. Švrček), Vrága (C), Nevařil (24. Košák), Flasar, Váňa (72. Šmatelka)


Začátek utkání příliš krásy divákům nenabídl. Hrál se spíše hodně soubojový fotbal ve středu hřiště, ani jeden tým si nebyl schopný vytvořit gólovou situaci. Do první velké šance se po patnácti minutách dostali hosté, ale samostatný únik jednoho z hostujících hráčů vychytal Kolář. Ve 20. minutě už ale hosté udeřili, když po chybě v rozehrávce našeho týmu jeden z hostujících hráčů našel přihrávkou Gettlera, který poslal míč za bezmocného Kolaře, 0:1.

Hra se ovšem po gólu nějak výrazně nezměnila, oko diváka si příliš pohledných akcí ani na jedné straně neužilo. Na konci poločasu ale hosté udeřili znovu, když náš tým ztratil zbytečně míč a po pěkné kombinaci zvýšil vedení Uherského Brodu útočník Váňa, 0:2.

Ve druhém poločase začali být naši hráči aktivnější, snažili se vytvořit nějakou kloudnou příležitost svojí aktivitou, ale příliš se jím to nedařilo. Do zajímavé šance se okolo 75. minuty dostal Plichta, jeho střelu však gólman vyrazil. Velice povedenou střelu vypustil ze své kopačky Nedvěd, ale gólman hostů si s ní poradil. Naši fotbalisté tak odešli ze zápasu s prázdnou.

V následujícím utkání vyzveme na naší půdě v rámci 2. kola MOL Cupu druholigovou Opavu. Utkání se odehraje v úterý 14.9. od 16:30 na Tržišti.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Dnešní zápas se mi hodnotí jednoduše. Zaslouženě jsme prohráli a hosté si odvezli v pohodě 3 body. Dnes bychom nedali gól ani kdyby se hrálo podruhé. Soupeř měl 3 šance a dal 2 branky z našich zbytečných ztrát na půlce, naopak my jsme si nevypracovali ani jednu gólovou šanci a pouze nějakou střelu z větší vzdálenosti. To, co jsme nahráli venku, tak je dnešní prohrou smazáno.