FK Frýdek - Místek byl založen v roce 1921 jako Karlovohutní FK. Své domácí zápasy hraje na stadionu Stovky, který má kapacitu 2 400 sedících diváků. Zlatou éru klubu představovala 70. léta – během sedmi let postoupil klub z okresní úrovně až do nejvyšší československé ligy. V ní se udržel jeden ročník (1976–77), od té doby se pohybuje na úrovni druhé nebo třetí nejvyšší soutěže.

V současném ročníku MSFL jsou svěřenci trenéra Karla Orla na 14. místě tabulky se ziskem 8 bodů, které si připsali výhrou proti Znojmu, Otrokovicím a remízami s Uherským Brodem a Slováckem B. V posledním zápase Valcíři, jak se fotbalistům Frýdku - Místku přezdívá, nestačili na Kroměříž, když s ní prohráli 2:4. V prvním poločase Frýdek - Místek vedl už o dva góly, ovšem silná Kroměříž zápas přece jen otočila, když vítězný gól na 2:3 vstřelila až v 89. minutě. Nejlepšími střelci Valcířů jsou třígólový Lukáš Raab a Marián Kovařík.

Kádr Frýdku - Místku je výrazně jiný než na který jsme byli dříve zvyklí. Po sporu mezi MFK Frýdek-Místek, z.s. a MFK Frýdek-Místek, a.s. se velká část kádru prvního týmu v čele s Adamem Varadim a Jakubem Teplým přesunula do FC Vratimov. V nynějším kádru Frýdku - Místku můžeme vidět velký počet mladých hráčů doplněný o zkušenou kostru týmu, do které patří brankář Květoň, obránce Velner, záložník Manzia a útočník Kovařík. Nově také do Frýdku - Místku přišel na hostování z Hlučína čtyřiadvacetiletý Tomáš Hykel. V minulosti již ve Frýdku působil a v MSFL má odehráno 60 utkání a 12 vstřelených branek.

Naše áčko v posledním třetiligovém utkání nestačilo po prohře 2:0 na Sigmu Olomouc B. V tabulce MSFL náleží našemu týmu 12. místo se ziskem 11 bodů a na Frýdek - Místek má naše mužstvo náskok 3 bodů. Sobotní zápas tedy bude důležité zvládnout. „Frýdek má v tabulce jen o tři body méně než my, je to souboj o šest bodů. Důležitost zápasu je jasná, chceme se výhrou odrazit k lepšímu středu tabulky. Nemáme na co čekat.“ sdělil trenér Jan Šimáček pro Ždárský Deník. Přijďte naše fotbalisty podpořit!

U vstupu na stadión bude k prodeji brožura věnovaná ke sto patnácti letům našeho klubu, nezapomeňte na ní, cena je 50 Kč a je omezený počet výtisků!


Soupiska FK Frýdek - Místek

Brankáři: Michael Gergela, Josef Květoň

Obránci: Jakub Blejchař, Dominik Konečný, Lukáš Neuer, Jakub Tamajka, Michal Velner

Záložníci: Tomáš Hykel, Jaroslav Juříček, David Kučera, Bidje Manzia, Jakub Vrbka

Útočníci: Timofej Barkov, Marek Janša, Petr Kováč, Marián Kovařík, Matěj Křenek, Lukáš Raab

Hlavní trenér: Karel Orel Asistenti trenéra: Miroslav Onufer a Roman Vojvodík Trenér brankářů: Horymír Kotala Vedoucí mužstva: Svatopluk Schäfer Masérka: Oxana Bilik