FC Velké Meziříčí 0:4 (0:1) FC Hlučín

Branky: 16. Praus, 52. Lokša (pen.), 62. Mládek, 84. Zajíček

ČK: 51. Komínek

Rozhodčí: Mayer – Řezníček, Denev Diváci: 185

FC Hlučín: Lapeš – Wala, Hasala, Lehnert, Praus (76. Zajíček), Opatřil (67. Holzer), Lokša (C), Plesník, Mládek (76. Tomšů), Dostál (60. Neumann), Moučka (67. Buchvaldek)

FC VM: Kolář – Puža, Demeter P. (18. Urbánek), Bouček (81. Malata Ma.), Dolejš (74. Ráliš), Šuta, Nedvěd, Plichta (74. Malata Mi.), Demeter R. (74. Vošmera), Komínek (C), Mucha


Úvod zápasu patřil našemu mužstvu, v 9. minutě se dostal do zakončení po Dolejšově přihrávce Plichta, bohužel však balón nedokázal usměrnit mezi tři tyče. V 16. minutě si hosté krásně vypracovali svojí první gólovou šanci, kterou také proměnili Prausem, 0:1. V 18. minutě se k hlavičce dostal Plichta, jeho zakončení však bylo pouze zblokováno na roh. Ve 29. minutě napřáhl z velkého vápna Dolejš, ale jenom vysoko nad bránu Lapeše. Ve 31. minutě se fotbalisté Hlučína pohlednou kombinací dostali až před Koláře, který naštěstí jejich snažení zastavil pohotovým zákrokem. Do kabin tak šly týmy za stavu 0:1.

Důležitý okamžik zápasu přišel v 52. minutě, kdy Komínek fauloval v pokutovém území hráče Hlučína. Jeho zákrok neušel pozornosti sudího Mayera, který odpískal penaltu a Komínek po druhé žluté kartě viděl kartu červenou. Následnou penaltu proměnil Lokša, 0:2. Ve zbytku zápasu už fotbalisté Hlučína kontrolovali průběh hry a vsítili dvě branky z kopaček Mládka a Zajíčka. Naši fotbalisté měli také náznaky šanci, do největší se dostal Robin Demeter, který však trefil jen nastavené rukavice Lapeše.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Zasloužená výhra Hlučína, my jsme bohužel výkonem nenavázali na Kroměříž a darovali jsme 3 body hostům. Klíčovým bodem bylo vyloučení a následné obdržení branky na 2:0 z penalty. Poté se zápas z naší strany jen dohrával a bylo otázkou, kolik gólů ještě od v pohodě hrajících hostů dostaneme.


Sestřih zápasu