FC Fastav Zlín byl založen v roce 1919 jako SK Zlín. Klubové barvy jsou žlutá a modrá. Hráčům Zlína se přezdívá ševci dle historie města spjatého s obuvnictvím. Od sezóny 2015/16 působí první tým Zlína v české nejvyšší fotbalové soutěži, do které se znovu vrátil po pětileté účasti ve 2. lize. V novodobé historii hraje béčko Zlína od roku 2002 v MSFL, výjimkou byl ročník 2009/2010, když po sestupu z třetí ligy spadlo do divize. V dalším ročníku hned ševci vybojovali postup zpět do třetí ligy. Sportovní vedení Zlína zrušilo svoje béčko v letech 2017 až 2019, poté byl opět rezervní tým přihlášen do MSFL. Nejlepším umístěním Zlína B ve třetí lize je čtvrté místo z ročníku 2004/2005.

V současné tabulce MSFL naleží Zlínu B 14. místo se ziskem 13 bodů. V posledním zápase svěřenci trenéra Marcaníka nestačili na Kroměříž, když s ní prohráli 1:2. Mladí ševci čekají na vítězství v MSFL od 8.9., kdy se jím povedlo na domácí půdě porazit Hlučín 2:0. Nejlepším střelcem týmu je čtyřgólový Libor Bobčík. Kádr Zlína B je z velké části prošpikován vlastními odchovanci, věkový průměr týmu je něco kolem 22 let.

Naše áčko nezažívá povedené období, když z posledních třech utkání nedokázalo vybojovat ani bod, inkasovalo deset gólu a ani jeden gól nedokázalo vstřelit. Týmu náleží 11. místo se ziskem 15 bodů. Soupeři z nižších pater tabulky se ale našemu týmu začínají nebezpečně přibližovat. „Pokud se v posledních třech kolech nezvedneme, týmy dole nás ještě bodově doženou," zhodnotil situaci hlavní trenér Jan Šimáček pro Žďárský deník. Řeč padla také o změnách v základní sestavě. „Už není na co čekat, do základní sestavy budu muset razantně sáhnout. Ta dosavadní měla už spoustu příležitostí," vyjádřil se trenér Šimáček. Věřme, že hráči vkročí do zápasu správnou nohou a po konečném hvizdu budou moct oslavit zisk tří bodů.

Jedeme Velmez, jedeme!


Soupiska FC Fastav Zlín B

Brankáři: Štěpán Bachůrek, Jan Šiška

Obránci: Patrik Kulíšek, Jiří Pafka, Tobiáš Slovák, David Tkáč

Záložníci: Jan Hellebrand, Filip Jura, Martin Mlýnek, Vít Mlýnek, Martin Nečas, Filip Němeček, Radim Pobořil, Tomáš Uhřík

Útočníci: Libor Bobčík, Adam Číž, Lukáš Hrdlička, Filip Lehký, Ondřej Strachoň

Hlavní trenér: Luděk Marcaník