SFK Vrchovina byla založena v roce 1998 a navázala tak na bez mála stoletou historii novoměstské kopané sloučením oddílů Nového Města na Moravě a Radešínské Svratky pod společný název Bohemia Breeding. V roce 2009 se Radešínská Svratka osamostatňuje a klub se poté přejmenovává na SFK Vrchovina Nové Město na Moravě. Před postupem do MSFL působila Vrchovina osm let v divizi. V sezóně 2017/2018 se klubu povedla Divize D vyhrát a od následující sezóny 2018/2019 se fanoušci novoměstského fotbalu mohli těšit na zápasy ve třetí lize.

V současné sezóně se svěřencům trenéra Pavla Procházky příliš nedaří a odpovídá tomu i postavení v tabulce, kde se novoměstští fotbalisté nachází na předposledním 17. místě se ziskem 10 bodů. V posledním zápase Vrchovina prohrála s Kroměříží 3:1, po prvním poločase vedla, když se gólově prosadil Lukáš Smetana. Poslední výhra Vrchoviny v MSFL se datuje k 3.9. 2021, když porazila Znojmo na jeho hřišti 0:2. Nejlepším střelcem týmů je útočník Tomáš Duba se 4 přesnými trefami.

Naše áčko v minulém kole střelecky explodovalo, když na domácí půdě porazilo Zlín B 7:0, gólově se prosadil čtyřikrát Demeter, dva góly vsítil Plichta a jednu gólovou trefu přidal Dolejš. Áčku nyní v tabulce náleží 11. místo s 18 body. Případný bodový zisk proti Vrchovině by svěřence trenéra Šimáčka výrazně přiblížil ke klidnějšímu středu tabulky. „Je to padesát na padesát. Počítám, že to bude spíše boj, v němž moc branek nepadne. Rozhodnou maličkosti, třeba standarky,“ rozhovořil se k zápasu ve Žďárském deníku trenér Jan Šimáček. Přijeďte podpořit naše fotbalisty do Nového Města na Moravě.

Jedeme Velmez, jedeme!


Soupiska SFK Vrchovina Nové Město na Moravě

Brankáři: Petr Šmída, Adrian Doležal

Obránci: Dominik Bača, Zdeněk Černý, Lukáš Hekerle, Lukáš Smetana, Tomáš Trojánek, Ondřej Vícha

Záložníci: Petr Duda, Luboš Chloupek, Roman Hlaváč, Filip Holman, Radek Matulka, Lukáš Michal, Pavel Partl, Marek Svoboda, Petr Sytař, Pavel Vacek

Útočníci: Tomáš Duba, Adam Boušek

Hlavní trenér: Pavel Procházka Asistent trenéra: Miloš Císař