Jaká panuje spokojenost s průběhem zimní přípravy?

Mám z toho takové smíšené pocity. Myslím, že jsme ze začátku začali dobře, ale postupně jsme z několika důvodů uvadali a jsem rád, že už začneme hrát mistrovská utkání, protože na hráčích vidím nechuť hrát pouze přípravné zápasy.

Co ti naznačily výkony týmu v přípravných zápasech?

Jak jsem říkal, ze začátku byly výkony v pořádku, ale postupně to šlo dolů, hlavní důvod vidím ve zdravotních výpadcích a objevil se u nás i covid, což nás velmi poznamenalo. Po výsledkové stránce můžeme být spokojení, protože jsme ani jednou neprohráli a pouze jednou remizovali.

Jaký je zdravotní stav kádru před startem ligy?

Zlepšuje se, ale máme 4-5 hráčů mimo tréninkový proces a další nalomený, takže taková naše klasika, které se snad už ani nedivím.

V zimní pauze nedošlo k posílení, tým je totožný jako na podzim, jak tuto realitu vnímáš? Byly nějaká jména v jednání?

Odešel od nás pouze David Ráliš. Co se týká posílení, tak si stojím za tím, že kádr je dostatečně silný. Já to beru tak, že pro nás budou posily všichni, co měli na podzim nějaké dlouhodobější problémy. A těch hráčů je 5-6, takže z mého pohledu jsme určitě posílili.

Co říkáš na odstoupení Dolního Benešova ze soutěže?

Pro fotbal je to škoda, obzvlášť na úrovni třetí ligy je to nečekané. Nám to paradoxně pomohlo i v tom, že nevím, v jakém složení bychom tam odjeli a týden volna na dotrénování se nám hodil.

Co očekáváš od prvního jarního zápasu se Znojmem?

Jednoznačně úplně jiný přístup hráčů k utkání, protože poslední zápasy jsme v hlavě byli všude možně jen ne na zápase. Jinak si myslím, že to bude otevřený zápas, my hrajeme doma, takže musíme být aktivní a Znojmo taky raději útočí. Mohlo by padnout i více branek, hlavně do soupeřovi sítě.

Jaké jsou cíle pro jarní část?

Dobře vstoupit do soutěže a hned z kraje odskočit soupeřům pod námi. Dále se určitě posunout v tabulce o pár příček výše a stabilizovat sestavu, to byl náš největší problém na podzim.

Jakou hrou se bude chtít tým prezentovat?

Takovou, aby to bavilo hráče a diváky. Na podzim jsme většinou hráli z bloku a čekali na brejky, na jaře bychom chtěli být více v držení míče a aby se hrálo dle našich not.

Co bys vzkázal příznivcům klubu?

Bude se hrávat opět v neděli od 10:15, proto věřím, že nás fanoušci v jarní části přijdou podpořit a my se je budeme snažit potěšit dobrými výkony.