1. SC Znojmo FK bylo založeno v roce 1953 pod názvem Rudá hvězda Znojmo a patřilo tak zpočátku pod ministerstvo vnitra. Civilním klubem se stalo teprve po pádu komunistického režimu. V sezóně 2012/13 poprvé v historii Znojmo postoupilo do nejvyšší české ligy, kde odehrálo jen jeden ročník a sestoupilo zpět do druhé ligy. Od sezóny 2019/20 hraje MSFL. Své domácí zápasy odehrává na Městském stadionu v Horním parku, který má kapacitu 2 599 diváků.

V zimní pauze dle webu 1. SC Znojmo FK nenastal nějaký výrazný „průvan“ v kádru. Do znojemského klubu přišel velezkušený Josef Hnaníček, který odehrál v nejvyšší české lize 178 utkání v barvách Příbrami, Zlína a Opavy. 28 prvoligových utkání zaznamenal také v dresu Znojma v sezóně 2013/14. Dalšími novými posilami jsou Filip Holman, který dříve působil na Vrchovině a Aleksandrs Kartisovs, člen širšího výběru lotyšské reprezentace U21.

Znojemští fotbalisté v minulém kole hostili Kroměříž, která vévodí tabulce MSFL. V zápase se „Okurkáři“ dostali do vedení po gólu Kirschnera, kroměřížští však dokázali do poločasu vyrovnat a ve druhém poločase zápas otočili na konečných 1:2. V tabulce Znojmu náleží 15. místo se ziskem 16 bodů. Nejlepším střelcem týmu je David Štrombach s 10 přesnými zásahy.

Naše áčko v minulém týdnu mělo sehrát první jarní utkání s Dolním Benešovem, benešovský klub se však z MSFL na poslední chvíli odhlásil. V kádru prvního týmu nenastaly přes zimu žádné výrazné změny, z týmu odešel pouze krajní záložník David Ráliš. Áčko do jara vstupuje z 10. místa se ziskem 21 bodů, nejlepším střelcem týmu je Antonín Plichta s 8 góly. Co od zápasu se Znojmem očekává trenér Jan Šimáček? „Jednoznačně úplně jiný přístup hráčů k utkání, protože v posledních zápasech jsme v hlavě byli všude možně jen ne na zápase. Jinak si myslím, že to bude otevřený zápas, my hrajeme doma, takže musíme být aktivní a Znojmo taky raději útočí. Mohlo by padnout i více branek, hlavně do soupeřovi sítě,“ vyjádřil se k nadcházejícímu utkání trenér Jan Šimáček. Náš tým bude chtít vstoupit do jarní části vítězstvím. Přijďte kluky v neděli na umělou trávu podpořit. Jedeme Velmez, jedeme!


Soupiska 1. SC Znojmo FK

Brankáři: Tomáš Hamza, Adam Polepil, Bartosz Przybysz

Obránci: Josef Hnaníček, Martin Krakovčík, Martin Papež, Tomáš Prokeš, Tomáš Vocílka, Šimon Žalud

Záložníci: Petr Bakaj, Pavel Bartůněk, Yehor Glushach, Matheus Gonçalves, Filip Holman, Aleksandrs Kartišovs, Dávid Kočík, Tomáš Okleštěk, Robert Russmann, Rostislav Růžička, David Štrombach

Útočníci: Martin Březina, Petr Kirschner, Jáchym Špalek, Yousouf Traore

Trenér: Alois Skácel Asistent trenéra: Ondřej Douda Trenér brankářů: Marcel Krajíček Masér: Michal Štrombach Vedoucí mužstva: Radim Hűbner Kustod: Petr Vozábal Týmový lékař: MUDr. Martin Komzák