FC Slovan Rosice 1:0 (0:0) FC Velké Meziříčí

Gól: 54. Přerovský

ČK: 71. Komínek

230 diváků

Rozhodčí: Marek – Nápravník, Slabý

FC VM: Kolář – Puža, Demeter P., Bouček (82. Vašíček), Dolejš, Šuta (65. Nedvěd), Plichta (65. Malata Mir.), Sysel, Demeter R., Komínek (C), Mucha

Rosice: Zádrapa – Zezula, Praks, Novák, Buchta, Koláčný, Fila (69. Pazourek), Selinger, Drbal (C), Dobrovodský (77. Kršák), Přerovský (90+3 Kozel)


V prvním poločase mohlo 230 diváků vidět přibližně do 30. minuty převahu Rosic. Tohoto tlaku ovšem Rosice nedokázaly využít, následně pak náš tým hru vyrovnal, nějak výrazně ohrozit soupeřovu bránu se nám však nepodařilo.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil, Rosice však byly nebezpečnějším týmem a v 54. minutě byly za svoji aktivitu odměněny, když Přerovský překonal Koláře. Naši hráči si poté snažili vytvořit nějaký tlak, ten byl však spíše platonický. Domácí tým po vstřeleném gólu hrozil zejména z brejků, ani jeden však rosičtí nedokázali dotáhnout do gólové tečky. Do ojediněle, ale velké šance, se dostal Robin Demeter, brankář domácích bohužel jeho štiplavou střelu zlikvidoval. V 71. minutě dostal druhou žlutou kartu obránce Komínek a v příštím zápase tak bude našemu týmu chybět. Ve zbytku utkání už se toho více nestalo a naši hráči tak odjeli z Rosic s prázdnou po prohře 1:0.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Nevím proč, ale my na Rosice zkrátka neumíme. Začátek utkání jsme vůbec nezachytili a domácí nás dostali pod tlak díky rohům a standardním situacím, my se pomalu rozkoukávali a začali jsme hrát až okolo 30. minuty, ale bez většího ohrožení branky. Začátek druhého poločasu vyšel domácím, když se dostali do vedení a po zbytek zápasu hráli z bloku na brejky. My měli nějaké možnosti, ale svou nekvalitou ve finální fázi jsme se do gólové situace nedostali. K červené kartě Davida Komínka se vyjadřovat nebudu, ale je to pro nás komplikace do dalšího zápasu.

Příští utkání sehraje náš tým v neděli 27.3. od 10:15 na Tržišti proti rezervě Baníku Ostrava.