FC Velké Meziříčí 2:4 (2:1) FC Baník Ostrava B

Góly: 17. Demeter, 23. Plichta – 24. Fulnek, 57. Smékal, 80. Smékal, 82. Stoklásek

Diváci: 395

Rozhodčí: Mojžíš – Denev, Bělák

Sestava FC VM: Kolář - Bouček (46. Vašíček), Puža, Mucha, Sysel (82. Vošmera) - Demeter P. (82. Malata Mir.), Dolejš, Demeter R. Šuta (73. Urbánek), Nedvěd - Plichta

Sestava Baníku Ostrava B: Číž (C) – Zálešák, Blahuta, Boháč, Holaň (84. Puchala), Jaroň M. (84. Frébort), Fulnek, Říha, Smékal (87. Rehwald), Sotorník (60. Chylek), Stojičevič (60. Stoklásek)


Do utkání naši hráči vstoupili perfektně. Svojí aktivitou drželi hráče Baníku hluboko na své půlce. Do velké šance se po rohovém kopu dostal Sysel, v ideální pozici však bránu hlavičkou minul. V 17. minutě se po centru Boučka do míče opřel hlavou Robin Demeter a vstřelil úvodní gól zápasu. Ve 23. minutě bylo na Tržišti ještě více veselo, když Plichta po centru Patrika Demetera krásně zakončil placírkou za bezmocného Číže. Hosté bohužel dokázali za minutu snížit po rychlém protiútoku z kopačky Fulneka. Velkou šanci měl na noze Nedvěd, v zajímavé pozici však brankáře hostů přehodit nedokázal. Baníkovci se však po vstřeleném gólu začali probouzet a naši hráči už neměli takovou herní převahu jako v úvodu utkání.

Ve druhém poločase mladící Baníku převzali zcela kontrolu nad hrou a náš tým hrozil jen z ojedinělých standardních situací. V 57. minutě dostal Smékal ideální míč za obranu, utíkal sám na Koláře a chladnokrevně zakončil. V 80. minutě posunul opět agilní Smékal přesnou hlavičkou k tyči Baník do vedení a v 82. minutě vystřelil Stoklásek z dvaceti metrů a trefil zcela nechytatelně. Zbytek zápasu už se dohrával bez větších příležitostí a naši fotbalisté tak ze slibně vypadajícího utkání odešli bez bodů.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Co k tomu říct, za stavu 2:0 jsme si mysleli, že je asi po zápase a že se nám nemůže nic stát. Pro mě je těžko pochopitelný jak jsme dnes bránili. Soupeř nás potrestal a my vypadáme jak blbci. Takto dobře rozehraný zápas ztratit se jen tak nevidí.


Sestřih zápasu


Příští utkání sehraje náš tým v neděli 3.4. v 10:15 venku proti Slovácku B.