1. FC Slovácko bylo založeno 1. července 2000 jako 1. FC Synot sloučením odvěkých rivalů FC SYNOT (dříve TJ Jiskra Staré Město) a FC SYNOT Slovácká Slavia Uherské Hradiště. Rezervní tým působí v MSFL od roku 2000, výjimkou jsou tři sezóny a to 2009/2010, kdy po sestupu z MSFL hrálo béčko Slovácka Divizi D, ve které se umístilo na druhém místě a ihned tak postoupilo zpět do MSFL a sezón 2017/18 a 2018/19, kdy působilo pouze v I.B třídě Zlínského kraje (klub dával přednost juniorskému týmu v tehdejší Juniorské lize.) Nejlepší umístění Slovácka B v MSFL jsou dvě čtvrtá místa ze sezón 2003/04 a 2014/15.

Kádr trenéra Pavla Němčického je tradičně velmi mladý, většina hráčů pochází z mládežnické líhně Slovácka, někteří z nich už mají na svém kontě ligové minuty nebo reprezentační starty v mládežnických kategoriích. Nejlepším střelcem týmu je osmigólový Pavel Juroška.

Slovácko B do jara vstoupilo remízou 0:0 s Uherským Brodem. Poté prohrálo se Sigmou B 3:1. První jarní výhru si připsalo proti Frýdku-Místku, které porazilo vysoko 5:1. V posledním utkání mladící Synotu nestačili na Kroměříž, se kterou prohráli 2:1. Slovácku B náleží v tabulce MSFL 7.místo se ziskem 31 bodů.

Naše áčko se v posledním třetiligovém zápase utkalo s Baníkem Ostrava B. Do utkání vstoupili naši hráči výborně a už po dvaceti minutách vedli 2:0. Rezerva Baníku však poté zabrala a zápas ve druhé půlce otočila na konečných 2:4. Náš tým okupuje 10. místo tabulky se ziskem 23 bodů, nejlepším střelcem je Plichta s devíti góly. V neděli čeká na náš tým podobný soupeř jako byl Baník Ostrava B. „Znovu nás čekají mladí a běhaví kluci, kteří budou velice aktivní. Bude to těžký zápas. Musíme hrát z kompaktního bloku, více na sebe mluvit. Není to jen o jedné řadě, ale o všech hráčích na hřišti,“ řekl pro Žďárský deník záložník Jan Nedvěd. Naši hráči dokázali mladíky Slovácka v podzimním duelu porazit. Věřme, že se jím to povede i v jarní odvetě. Jedeme Velmez, jedeme!

Utkání můžete sledovat na online streamu ZDE.


Soupiska 1. FC Slovácko B

Brankáři: Josef Andrés, Jiří Borek

Obránci: Tomáš Vincour, Vojtěch Bartoš, David Pisár, Gorats Stojmenov, Rober Janás, Ondřej Porč, Vojtěch Pak

Záložníci: Marek Polášek, Aleš Kočí, Libor Pernica, Miroslav Tomaštík, Martin Kudela, Aldin Ibrahim, Pavel Juroška

Útočníci: Robert Knotek, David Kratochvíla

Hlavní trenér: Pavel Němčický Asistenti trenéra: Darko Šuškavčevič a Zdeněk Botek