1. FC Slovácko B 0:1 (0:1) FC Velké Meziříčí

Gól: 3. Dolejš

Diváci: 47

Rozhodčí: Macrineanu – Řezníček, Ogrodník

1. FC Slovácko B: Trčka – Aldin, Juroška, Kočí, Korýčan, Kratochvíla, Pak, Pernica, Polášek (C), Porč, Vecheta

FC VM: Kolář - Vašíček, Mucha, Komínek, Nedvěd - Puža, Šuta (82. Urbánek), Demeter P., Dolejš (91. Malata Mir.), Demeter R.,- Plichta (87. Sysel)


Naši fotbalisté si nemohli vysnít lepší začátek zápasu. Už ve 3. minutě po chybě domácího Aldina zachytil nepřesnou přihrávku Dolejš, který krásnou dalekonosnou střelou překonal domácího brankáře. Na hřišti se poté delší dobu nic důležitého nedělo. Domácí tým spíše držel míč a naši hráči drželi obranný blok a do útoku se pouštěli pouze z brejků. Ve 29. minutě jeden z domácích hráčů vystřelil nebezpečnou přízemní střelu, Kolář však jeho pokus vytěsnil do bezpečí. O minutu později domácí opět chybovali při rozehrávce a opět se míče zmocnil Dolejš, který přihrávkou vyzval Robina Demetera, ten v nadějné pozici vysoko přestřelil bránu domácích. Hned vzápětí měli šanci domácí, zakončení jednoho z domácích hráčů však postrádalo větší přesnost a razanci. Ve 43. minutě po sklepnutí Plichty orazítkoval břevno Robin Demeter.

Ve druhém poločase se hrál fotbal převážně ve středu hřiště. Ani jeden z týmu si až do 80. minuty nevypracoval žádnou výraznou šanci. Domácí sice drželi více balón na svých kopačkách, šance si ale dokázali vytvořit pouze po standardních situacích. Ani jednu standardku domácí naštěstí nedokázali gólově zužitkovat. V 90. minutě mohl zápas definitivě rozhodnout z přímého kopu Nedvěd, trefil však pouze břevno domácí branky. Poté už se zápas jen dohrával a naši fotbalisté si tak ze Slovácka odvezli tři body za výhru 0:1!


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Vzhledem k tomu, jak se vyrovnává spodek tabulky, tak jsou pro nás 3 body velmi důležité. Strategie byla dnes jednoduchá, kompaktní blok a rychlý brejk, trochu jsme rezignovali na aktivitu a otevřený fotbal, který se nám minulý týden nevyplatil. I když to nebylo bezchybné, tak hráči zaslouží pochvalu za odpracovaný zápas a plnění pokynů, které jsme si řekli v kabině.


Sestřih utkání


Příští utkání sehraje náš tým na domácí půdě v neděli 10.4. proti Otrokovicím. Čas výkopu je v 10:15.

Foto: Deník/Libor Kopl