ČSK Uherský Brod byl založen v roce 1893 a patří tak k nejstarším klubům na území České republiky. Nejvíce úspěšnou sezónou klubu byla sezóna 1993/94, kdy klub skončil druhý v moravskoslezské lize, přesto administrativně postoupil do rozšířené celostátní druhé ligy. Tam však vydržel pouze jednu sezónu. Po sezóně 1997/98 klub sestoupil i z třetí ligy a další roky se pohyboval v divizi či v krajském přeboru. MSFL začal hrát zase od sezóny 2017/18. Klubové barvy jsou červená a bílá. Uherský Brod má k dispozici dva stadiony. Stadion Lapač s umělou trávou a atletickým oválem a Orelský stadion, na kterém hraje soutěžní zápasy.

Trenér Martin Onda se může opírat o poměrně zkušený kádr s věkovým průměrem 26 let. Nejzkušenějším hráčem týmu je pětatřicetiletý obránce Michal Vrága. Důležitými hráči jsou také Marek Flasar a Libor Nevařil. Nesmíme také zapomenout na nejlepšího střelce týmu Robina Josefíka, který stihl v letošním ročníku vstřelit 7 gólů.

Uherský Brod v jarní části MSFL na výhru stále čeká. Připsal si pouze tři body za remízy s Frýdkem - Místkem, Slováckem B a Rosicemi. Poslední zápas odehrál ČSK proti Kroměříži, na kterou nestačil a prohrál s ní 3:0. V tabulce Uherskému Brodu náleží 12. místo se ziskem 22 bodů.

Naše áčko v posledním zápase remízovalo 1:1 s Otrokovicemi. Jediný gól našich vsítil hlavou po rohovém kopu Puža. Našemu týmu nadále patří 10. místo v tabulce MSFL se ziskem 27 bodů. Nejlepším střelcem týmu je devítigólový Antonin Plichta. Naši hráči budou chtít v Uherském Brodě naplno bodovat. Věřme, že se jím to povede a zpátky do Velkého Meziříčí pojedou s dobrou náladou a plným bodovým ziskem. Jedeme Velmez, jedeme!

Utkání můžete sledovat na online streamu ZDE.


Soupiska ČSK Uherský Brod

Brankáři: Petr Kratochvíl, Filip Jícha

Obránci: Václav Pavlíček, Filip Košák, Marek Kúdela, Michal Vrága, Libor Nevařil, Marek Flasar, Michael Pochylý

Záložníci: Jan Zámečník, Matěj Lorenc, David Sklenář, Martin Malenovský, Jiří Švrček, Vilém Gettler, Marek Mančík, Pavel Šmatelka, David Venený

Útočníci: Robin Josefík, Ondřej Strachoň, Jan Michalec

Hlavní trenér: Martin Onda Asistent trenéra: Richard David Vedoucí týmu: Michal Slezák