SK Sigma Olomouc je tradiční moravský klub s kvalitní mládežnickou základnou. Své domácí zápasy sehrává na Andrově stadionu, který má kapacitu 12 541 diváků. Klubové barvy jsou modrá a bílá. Klub byl založen v roce 1919 a v roce 1982 se poprvé probojoval do první ligy, kde působí nepřetržitě do dnes vyjma sezón 2014/15 a 2016/17, ve kterých hrál druhou ligu. Mezi největší úspěchy klubu patří zisk českého poháru a českého superpoháru v roce 2012 a účast ve čtvrtfinále Poháru UEFA v roce 1992. Béčko Sigmy Olomouc působí v MSFL s "přestávkami" od roku 1991. V roce 2001 totiž rezerva Sigmy postoupila do druhé ligy, kde vydržela do sezóny 2006/07. Do druhé ligy se vrátila ještě na sezónu 2015/16. V letech 2017-2019 bylo béčko Sigmy zrušeno skrz tehdejší Juniorskou ligu. Od roku 2019 mladí Hanáci opět působí v MSFL.

Kádr Sigmy Olomouc B je prošpikován mladými odchovanci klubu. Mezi nejzajímavější hráče patří jednadvacetiletý nejlepší střelec týmu Štěpán Langer, který se v tomto ročníku prosadil třináctkrát. Dále například třiadvacetiletý univerzál Jiří Sláma, který má na kontě 33 ligových startů (1 za Sigmu, 32 v Pardubicích). O pozornost si také říkají dva útočníci a zároveň reprezentanti do 19 let - Matěj Hadaš a Filip Uriča. Zkušený trenér Augustin Chromý také pravidelně využívá posil z ligového kádru Sigmy Olomouc.

Mladí Hanáci v posledním utkání porazili první Kroměříž 2:0 a stáhli tak její náskok na dva body. V utkání se gólově prosadil již zmiňovaný Langer a ukrajinský obránce Buchal. Sigmě B náleží v tabulce MSFL druhé místo se ziskem 53 bodů.

Naše áčko v minulém zápase remizovalo 2:2 s Uherským Brodem. Zápas se však pro náš tým nevyvíjel dobře, když po padesáti minutách prohrával 2:0. Poté však naši hráči zabrali a po brankách Nedvěda a Robina Demetera brali z venkovního utkání remízový bod. Týmu bude v neděli chybět Pavlík, který za své počínaní v Uherském Brodě viděl červenou kartu. Jak vidí nedělní zápas záložník Robin Demeter? „Podle mého, a ukázalo se to už na podzim, nám celky ze špičky tabulky sedí více než ty z jejího spodku. Myslím si, že proti nim můžeme ukázat také náš fotbalový um, rozhodně se nemáme čeho bát. Mužstva, která chtějí hrát fotbal, ne jen nakopávat, nám docela sedí. Snad to proti béčku Olomouce potvrdíme,“ sdělil pro Žďárský deník. Náš tým nadále okupuje 10. místo se ziskem 28 bodů. Nejlepšími střelci týmu jsou devítigólový Plichta s Robinem Demeterem.

Jak si naše mužstvo poradí v neděli s těžkým soupeřem? Věřme, že úspěšně. Jedeme Velmez, jedeme!


Soupiska SK Sigma Olomouc B

Brankáři: Tadeáš Stoppen, Richard Bílý

Obránci: Michal Galus, Jan Kotouč, Jan David, Adam Bednář, Hlib Buchal, Jan Beňa, Filip Slavíček, Jiří Sláma, Filip Twardzik, Miroslav Sklenář

Záložníci: Daniel Grečmal, Jiří Spáčil, Štěpán Langer, Matěj Vymětalík, Jakub Fabiánek

Útočníci: Matěj Hadaš, Filip Uriča, Ricardo Piňa

Hlavní trenér: Augustin Chromý Asistent trenéra: Tomáš Palinek Vedoucí mužstva: Miroslav Čep Fyzioterapeuti: Lukáš Landovský a Jan Petřík