FK Frýdek-Místek byl založen v roce 1921 jako Karlovohutní FK. Své domácí zápasy hraje na stadionu Stovky, který má maximální kapacitu 12 400 diváků, z toho pouhých 2 400 míst je k sezení. Zlatou éru klubu představovala 70. léta – během sedmi let postoupil klub z okresní úrovně až do nejvyšší československé ligy. V ní se udržel jeden ročník (1976–77), od té doby se pohybuje na úrovni druhé nebo třetí nejvyšší soutěže.

V kádru trenéra Roberta Pištěka můžeme najít několik zajímavých hráčů, kteří nakoukli do druholigových či ligových vod. Oporou v bráně je dvaatřicetiletý Josef Květoň, zkušenosti v defenzivní činnosti prodává Michal Velner. V záloze hraje prim bývalý mládežnický reprezentant Tomáš Hykel a o góly Valcířů se stará útočník Marián Kovařík, který je s deseti zásahy nejlepším střelcem týmu.

Frýdek-Místek v posledním zápase dokázal porazit druhou Kroměříž 0:2. Dvakrát se gólově prosadil Rubý. Předtím si dokázal poradit opět ve venkovním utkání s Hlučínem stejným výsledkem po gólech Blejchara a mladíčka Barkova. V tabulce týmu náleží 12. místo se ziskem 28 bodů.

Naše áčko v posledním třetiligovém duelu hostilo Sigmu Olomouc B. Na Tržišti se hrál velmi bojovný a vyrovnaný zápas, mladí Hanáci však dokázali využít početní výhodu po vyloučení Muchy a v 89. minutě rozhodli o svém vítězství 0:1. Týmu bude proti sobotnímu soupeři chybět vykartovaný Mucha. Martin Pavlík už je naopak po karetním trestu k dispozici. Co očekává od zápasu brankář Adam Dubec? „Bude to velice náročný zápas, máme stejně bodů. Určitě tam pojedeme vyhrát, chceme se od nich v tabulce odtrhnout,“ řekl náš brankář pro klubový web. Držme našemu týmu v sobotu palce! Jedeme Velmez, jedeme!


Soupiska FK Frýdek-Místek

Brankáři: Josef Květoň, Michael Gergela

Obránci: Jakub Blejchař, Dominik Konečný, Jakub Massaniec, Lukáš Neuer, Michal Velner

Záložníci: Marek Bielan, Matteo Burgo, Šimon Byrtus, Tomáš Hykel, Jaroslav Juříček, Bidje Manzia, Jan Martinik, Denis Nieslaník, Patrik Rubý, Pavel Zupko

Útočníci: Timofej Barkov, Marián Kovařík, Matěj Křenek, Lukáš Raab

Hlavní trenér: Robert Pištěk Asistenti trenéra: Marek Smrčka a Roman Vojvodík Trenér brankařů: Horymír Kotala

Vedoucí mužstva: Svatopluk Schäfer Masérka: Oxana Bilik