SK Uničov byl založen v roce 1935 pod názvem SK Union Uničov. V MSFL hraje nepřetržitě od jejího vzniku v sezoně 1991/92 a je tak jediným mužstvem, které se účastnilo zatím všech ročníků. V sezoně 2016/17 MSFL vyhrál, postup do FNL však odmítl. Své domácí zápasy odehrává v areálu SK Uničov s kapacitou 1 500 diváků.

V kádru Uničova můžeme vidět několik zajímavých hráčů. O branky v sítích soupeřů se stará útočník Aleš Krč, který je v novodobé historii MSFL nejlepším střelcem (119 gólů) a také hráčem s nejvyšším počtem startu v této soutěži (194 zápasů). V současné sezóně má na kontě 14 vstřelených gólů. O kreativitu ve středu hřiště se stará technicky vybavený Jan Ambrozek. Defenzivním pilířem týmu je Václav Koutný, který nastoupil do čtyřiceti ligových utkání za Sigmu Olomouc.

Uničov si v posledních dvou zápasech připsal dvě remízy s Frýdkem-Místek (2:2) a s Kroměříží (1:1). V tabulce MSFL se tým trenéra Jiřího Nečeka nachází na 7. místě se ziskem 43 bodů.

Naše áčko v posledním zápase výsledkově vybouchlo na půdě Hlučína, když s ním prohrálo 7:0. V předchozím zápase naši hráči naopak dokázali porazit silnou Kroměříž 3:1. K zápasu v Hlučíně se vrátil trenér Jan Šimáček. „V Hlučíně to od nás sice v poli nebylo úplně zlé, jenže jsme vybouchli v prostorách, kde se utkání rozhodují," řekl náš trenér pro Žďárský deník. Náš tým se před venkovním duelem 29. kola MSFL nachází v tabulce na 10. místě se ziskem 31 bodů. Nejlepším střelcem týmu je jedenáctigólový Robin Demeter. Věřme, že náš tým si v neděli napraví reputaci a do Velkého Meziříčí přijede s bodovým ziskem. Jedeme Velmez, jedeme!

Utkání můžete sledovat na online streamu ZDE.


Soupiska SK Uničov:

Brankáři: Marek Kalina, Jan Kvapil, Tomáš Uvízl

Obránci: Roman Bala, Roman Vejvoda, Martin Diblík, Jakub Můčka, Václav Koutný

Záložníci: Jakub Svoboda, Jan Ambrozek, Miloš Šidlík, Martin Vybíral, David Bača, Šimon Michalík, Michal Sečkař

Útočnici: Jaromír Štaffa, Tomáš Komenda, Aleš Krč, Vojtěch Kamas

Trenér: Jiří Neček Trenér brankářů: Milan Schmidt Vedoucí družstva: Lukáš Macek Masér: Jaroslav Nerušil