FC Baník Ostrava byl založen v roce 1922 pod názvem SK Slezská Ostrava. Baník je v klubovém názvu nepřetržitě obsažen od roku 1952. Klubovými barvami jsou modrá a bílá. Své domácí zápasy odehrává na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích, který má kapacitu 15 123 diváků. Baník se ve své historii stal 3× mistr Československa (1975/76, 1979/80, 1980/81) a 1× mistr České republiky (2003/04). 5× také vyhrál domácí pohár a v roce 1989 se stal vítězem Středoevropského poháru. Rezerva Baníku Ostrava hraje v MSFL od roku 1991 s výjimkou sezón 2007/08 a 2010/11, kdy po sestupu z MSFL působila v Divizi E. V letech 2013-2019 fungovala rezerva v rámci Juniorské ligy. Od sezóny 2019/20 opět působí v Moravskoslezské fotbalové lize.

Hráčský kádr béčka Baníku je tradičně velmi mladý a skládá se převážně z odchovanců slezského klubu. Mladí baníkovci si stejně jako náš tým v novém ročníku MSFL nepřipsali zatím ani jeden bod. V prvním zápase prohráli v domácím duelu s Rosicemi 1:2 a poté nestačili venku na Kroměříž v poměru 2:0.

Naše áčko v posledním utkání MSFL prohrálo s Blanskem po vlažném výkonu 0:2. Tuto středu sehrálo áčko pohárový duel proti Startu Brno, ten už se svěřencům trenéra Jana Šimáčka herně povedl lépe, domácí tým byl však lepší v koncovce a po výhře 3:1 vyprovodil naše fotbalisty z pohárové soutěže.

Je pravděpodobné, že nás nečeká podobně divoký vzájemný zápas, jako byl ten poslední, kdy naše mužstvo sehrálo s Baníkem na Tržišti velice napínavý duel, který skončil výhrou Baníku B 2:4. „Kdyby se nám podařilo získat bod, bylo by to pro nás jako výhra. Na druhou stranu zde ale nemáme, na rozdíl od zápasů proti Uherskému Brodu a Blanko, prakticky co ztratit. Můžeme jen překvapit,“ řekl trenér Jan Šimáček pro Žďárský deník. Týmu bude určitě chybět karetně potrestaný Mucha a zraněný Bouček, otazník visí nad startem Dolejše a Smejkala. Držme našemu týmu v neděli palce. Jedeme Velmez, jedeme!

Utkání můžete sledovat na online streamu ZDE.


Soupiska FC Baník Ostrava B

Brankáři: Ladislav Kovařík, Dominik Matěj

Obránci: Josef Bystřičan, Jan Fulnek, Lukáš Kollek, Zdeněk Říha, Filip Sotorník, David Stoklásek, Roman Zálešák

Záložníci: Jakub Drozd, Dominik Holaň, Marek Jaroň, Maxim Obuch, Martin Temel

Útočníci: Timofej Barkov, Charles Stanley Chukwudi, Rostislav Chylek

Hlavní trenér: Milan Chalupa Asistent trenéra: Ivo Staš Trenér brankařů: Michal Daněk Kondiční trenér: Jan Musil Vedoucí mužstva: Martin Lukeš