FC Baník Ostrava B 5:0 (1:0) FC Velké Meziříčí

Branky: 42. Chukwudi, 65. Smékal, 72. Stoklásek, 80. Barkov, 83. Temel.

Rozhodčí: Vejtasa – Grečmal, Silný.

Diváci: 200

FC Baník Ostrava B: Hrubý - Zálešák, Říha, Stoklásek (76. Bystřičan), Juroška (61. Drozd) - M. Jaroň, Chukwudi (68. Temel), Holaň (68. Barkov), Miškovič (75. Obuch), Fulnek - Smékal.

FC VM: Lancman – Puža (C), Dolejš, Šuta (80.Štourač), Franěk (75. Malata Mir.), Partl, Plichta (89. Havlík), Malata Mar., Karmazín, Bílý, Vašíček.


Domácí Baník v prvním poločase diktoval tempo hry. Do první velké šance se však dostali naši fotbalisté, bohužel ve velké příležitosti selhal křídelník Dolejš. Ve 42. minutě se k odraženému míči dostal domácí Chukwudi, který vyslal přesný projektil za záda Lancmana, 1:0. O dvě minuty později se do zakončení po pohledné kombinaci dostal domácí Jaroň, bránu Lancmana však minul.

Ve druhém poločase Baník nepolevil. Hned v úvodu druhé půle měli šanci Chukwudi a Smékal, gólově se však neprosadili. Do zajímavé šance se dostal i náš tým, střelu Partla však dokázal domácí brankář vytěsnit mimo tři tyče. V 65. minutě dostal domácí Smékal míč za obranu a svojí rychlosti se dostal až před Lancmana, kterého následně překonal, 2:0. V 72. minutě se hlavou po rohovém kopu prosadil Stoklásek, 3:0. V 79. minutě se po centru prosadil hlavou další hráč, tentokrát na 4:0 zvýšil Barkov. Do třetice všeho zlého, po rohu rozehraném na krátko a následném centru Fulneka se v 83. minutě opět hlavou prosadil Temel, 5:0. Zbytek zápasu už žádné další šance nenabídl a domácí Baník tak zaslouženě dokráčel pro vítězství nad naším týmem.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Na Baníku momentálně můžeme jen překvapit a to se nám nepovedlo. Škoda, že za stavu 0:0 nedal Petr Dolejš samostatný nájezd. První gól jsme inkasovali těsně před poločasem po zbytečné ztrátě míče na půlce. Druhý obdržený gól zápas rozhodl a nám tam potom napadalo od soupeře klasicky skoro vše. Teď se musíme soustředit na domácí zápas a ten už musíme zvládnout za 3 body, jinak nám začne ujíždět vlak.


Sestřih utkání:


Další utkání sehraje náš tým doma v neděli 28.8. od 10:15 proti Frýdlantu nad Ostravicí.

Úvodní foto: Roman Vlachynský