1. BFK Frýdlant nad Ostravicí je klub z moravsko-slezského pomezí z Frýdlantu nad Ostravicí. Klub byl založen v roce 1931 pod názvem Sportovní sdružení Frýdlant. Nejslavnějším odchovancem klubu je Petr Faldyna, který je historicky nejlepším střelcem druhé ligy. 1. Beskydský Fotbalový Klub má ve svém kraji velkou tradici a bohatou fanouškovskou základnu. Co se týče historických úspěchů, tak v roce 1953 postoupilo první mužstvo do krajského přeboru, což byla v té době třetí nejvyšší soutěž v Československu. V roce 1991 se klub dočkal historického úspěchu, když klub pod hlavičkou TJ Ferrum postoupil do divize. V roce 1994 však závod Ferrum končí se sponzorováním sportu a klub prožívá složité období. Tým mužů padá až do I.A třídy a začíná od začátku. Zpátky do divize se Frýdlant dostal v sezóně 2015/2016 z druhého místa v KP. Vítězem Divize F se stal Frýdlant minulou sezónu a tím tak postoupil do MSFL.

Kádr Frýdlantu je prošpikovaný bývalými hráči Frýdku-Místku. Trenéři se můžou opírat o zkušenosti, zejména čtveřice starších hráčů Zdeněk Staněk, Jan Svatonský, Adam Varadi a Radim Wozniak má dohromady 360 ligových startů (nejvíce má Adam Varadi - 244 startů) . Frýdlant do své první sezóny v MSFL vstoupil výhrou 2:1 proti Vítkovicím. Následující dva zápasy prohrál 5:1 s Rosicemi a 0:2 proti Kroměříží.

Naše áčko do nové sezóny v MSFL nevstoupilo dobře. V prvních třech zápasech si svěřenci trenéra Jana Šimáčka nepřipsali ani jeden bod, skórovali pouze jeden gól a devět jich obdrželi. Naposledy nestačili naši fotbalisté ve venkovním duelu Baníku Ostrava B, když s ním po zásluze prohráli vysoko 5:0. V nedělním duelu čeká na naše fotbalisty nováček soutěže, který bude určitě k poražení. Přijďte naše hráče na Tržiště podpořit!

Jedeme Velmez, jedeme!


Soupiska 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

Brankáři: Ondřej Prepsl, Jakub Švrčina

Obránci: Vojtěch Hajnoš, Martin Indra, Petr Literák, Marek David, Zdeněk Staněk, Michal Střižík, Michal Švrček, Radim Wozniak

Záložníci: Michal Hladík, Jaroslav Juříček, David Kučera, David Kulhánek, Radim Šafner, Ondřej Škorik, Jan Wludyka,

Útočníci: David Fromelius, Matěj Milar, Tadeáš Papík, Petr Soukup, Jan Svatonský, Adam Varadi, Bohdan Velička,

Hlavní trenér: Martin Šrámek Asistent trenéra: Jiří Krejčí Trenér brankářů: Oldřich Čunta Vedoucí mužstva: Ivo Somr Maséři: Jiří Pěgřim a David Vokal