FC Velké Meziříčí 4:1 (2:1) 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

Góly: 15. Malata Mirek, 25. Střižík Michal (vl.), 61. Šuta Radim, 84. Plichta Antonín - 42. Varadi Adam

Rozhodčí: Drozdy Luboš - Marek Daniel, Julínek Jiří.

Diváci: 317

Sestava FC VM: Lancman – Puža (C), Krejčí (65. Sysel), Dolejš, Šuta, Franěk, Plichta, Malata Mir. (76. Smejkal), Karmazín, Mucha, Vašíček (46. Malata Mar.)

Sestava 1. BFK: Prepsl (C) – Švrček, Literák, Střižík (56. Wozniak), Škorik, Kučera, Varadi, Staněk, Hajnoš (46. Svatonský), Velička (46. Hladík (76. Kulhánek), Juříček (70. Šafner)


Do zápasu aktivněji vstoupili hosté, žádnou šanci však naštěstí nedokázali dotáhnout do gólového konce. Naši fotbalisté herně nezaostávali a v 15. minutě šli do vedení 1:0, když se po Šutově přihrávce objevil před brankářem Prepslem útočník Mirek Malata, který si s brankářem hostů hravě poradil a skóroval do prázdné brány. Za deset minut bylo na Tržišti ještě více veselo, když si centrovaný míč do vlastní brány srazil Střižík, 2:0. Naši hráči frýdlantským nepůjčovali míč a drželi hru plně pod svojí kontrolou až do 42. minuty, kdy Frýdlant bohužel dokázal vstřelit kontaktní gól, trefil se Adam Varadi, 2:1.

Ve druhém poločase se hostující tým chtěl odhodlat k obratu, žádné výraznější šance si však přes naši obranu nevypracoval. Naopak naši fotbalisté si vytvořili několik gólových příležitostí, v bráně však skončil až přímý kop Šuty v 61. minutě, kdy hostující gólman Prepsl určitě nepochválí své spoluhráče, kteří si nepohlídali skulinku ve zdi, 3:1. Na 4:1 zvýšil do prázdné brány po povedené akci Sysla a Dolejše útočník Plichta. Naši fotbalisté tak z utkání vytěžili výhru 4:1 a připsali si tak první tři body do letošní tabulky MSFL.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Zápas jsme potřebovali zvládnout jakýmkoliv způsobem za 3 body a jsem rád, že se nám to podařilo i po celkem povedeném výkonu. Jednalo se o zasloužené vítězství a je jen škoda, že jsme si ho sami zkomplikovali zbytečně obdržený gólem na 2:1. Naše třetí branka utkání zlomila a zápas jsme dohráli v pohodě. Utkání mohlo skončit i větším rozdílem, ale bohužel jsme naše akce nedotáhli úspěšně do konce. Klukům patří dík hlavně za přístup k utkání, pouze takto můžeme se soupeři začít myslet na bodové zisky.


Sestřih branek z utkání:


Další utkání sehrají naši fotbalisté tuto středu 31.8. na domácí půdě proti Uničovu. Výkop utkání je v 17:00.

Úvodní foto: NovinyVM.cz