Přesto se nedá hovořit o nějaké velké spokojenosti. „Zatím jedeme v podzimních kolejích, což není úplně pozitivní,“ postýskl si kouč Velkého Meziříčí Jan Šimáček.

Jeho ovečky se utkaly s dvojicí juniorek druholigových klubů. Tu jihlavskou zdolali 3:1, béčko Líšně pak v sobotu 4:3. „Myslím, že nás trápí to samé, co na podzim. Jsme v defenzivě neuvěřitelně zranitelní, dostáváme laciné góly, které soupeřům doslova nabízíme. Na tom musíme zapracovat, není možné, abychom dostávali tolik gólů,“ kabonil se lodivod Meziříčí.

Zatímco jihlavští mladíčci jeho celek nepotrestali, lídr jihomoravského krajského přeboru to dokázal. „Jenže také Jihlava měla hodně šancí, jen je nedokázala proměňovat. Teď jsme inkasovali tři góly a mohlo jich být mnohem více,“ neskrýval.

Na atypické podmínky, které sobotní duel na umělé trávě v Brně provázely, se Šimáček vůbec nechtěl vymlouvat. „Ano, je pravda, že byla velká zima a silný vítr. Ty podmínky ovšem byly pro oba celky stejné. A na to, že ztratíme jednoduché balony při naší rozehrávce a Líšeň z toho chodí do brejků, z nichž skóruje, počasí už vůbec nemělo vliv,“ přemítal.

Klíč leží v nastavení hráčů v jejich hlavách. „Nelíbí se mi, jak k zápasům přistupujeme. Je to od nás hodně lehkovážné, chodíme do velkého risku,“ všiml si.

Na to, že zatím jde „pouze“ o přípravné duely, nechce trenér celku z města pod nejvyšším dálničním mostem v republice přistoupit. „My musíme hrát přípravné zápasy úplně stejně jako ty mistrovské. Rozumím tomu, že hodně zkoušíme, ale osobní odpovědnost tu pořád musí být,“ zdůraznil.

Docela radost ovšem může Šimáčkovi dělat střelecká produktivita jeho celku. Sedm branek ve dvou duelech, to je více než solidní bilance. „Je rozhodně pozitivní, že jsme schopní soupeře trestat z minima příležitostí. Pokud jde o naši útočnou fázi, tam je to poměrně v klidu,“ pochvaloval si.

Ačkoliv byl trenér Velkého Meziříčí v aktivní kariéře obráncem, preferuje spíše ofenzivní styl hry. „Jsem spíše pro to vyhrát zápas třeba pět čtyři než jedna nula. Jenže je třeba si uvědomit, že pokaždé pět gólů nedáme. To se nám už několikrát v letošní sezoně nevyplatilo,“ připomněl.

Necelý měsíc před startem jara tak mají v Meziříčí na čem pracovat. „Především na již zmíněné obranné fázi, ale také na výstavbě postupného útoku. Doufám, že produktivitu si udržíme,“ vyslovil své přání Šimáček.

Zdroj: Tomáš Pohanka/Žďárský deník