Sedm z devíti utkání 21. kola Moravskoslezské fotbalové ligy se odehraje zítra od 15.00. Jedním z nich bude záchranářský souboj, v němž hráči Velkého Meziříčí vyběhnou na trávník Frýdlantu nad Ostravicí.

Domácí jsou v tabulce třetí od konce, s jednobodovým náskokem právě před Velkým Meziříčím. „Určitě to je zápas o šest bodů. To jsme věděli ještě před začátkem jara a úvodní tři kola na tom nic nezměnila,“ potvrdil kouč Meziříčí Jan Šimáček.

Podzimní vzájemný souboj skončil jasnou výhrou klubu z Vysočiny 4:1. „Tehdy na mě Frýdlant žádný velký dojem neudělal, hlavně v závěrečné půlhodině jsme je jasně přehráli. Ale možná jim ten zápas prostě jen nesedl, těžko něco vyvozovat,“ spekuloval.

Třetiligový nováček je na domácí půdě nepříjemný. „Pokud jde o návštěvnost, mají jednu z nejvyšších podpor, spoléhají na domácí prostředí. Navíc mi přijde, že nejsou pod nějakým tlakem, jako nováček hrají to, na co mají,“ všiml si Šimáček.

A ještě doplnil. „Asi jako všichni v soutěži, i Frýdlant bojuje s financemi. Nečeká nás jednoduchý zápas, ale to tady není žádný, vyhrát, ale i prohrát se dá s každým.“

Trenéra Meziříčí dál trápí zdravotní stav jeho kádru. „Kompletní určitě opět nebudeme. Dokonce čekáme na výsledky u některých hráčů, protože se možná potvrdí onemocnění příušnicemi. Opravdu už nevím, co jsme komu udělali. Snad by se měl vrátit Plichta, ale naopak dva hráči ze základní sestavy proti béčku Baníku určitě nebudou,“ postýskl si.

Bude hrát Velmez na bod, nebo půjde za výhrou? „Musíme vyjít z kvalitní obrany, domácí se určitě poženou za výhrou. Opět rozhodnou maličkosti, případné chyby a jejich potrestání,“ přemítal Šimáček.

Zdroj: Tomáš Pohanka/Žďárský deník