Bude to pořádná fuška. Nic jiného se o aktuální situaci fotbalistů Velkého Meziříčí říci nedá. Podzim mužstvu z města pod dálničním mostem nevyšel. Úvod jara pro něj byl tudíž důležitý také vzhledem k relativně příznivému losu.

To ostatně neskrýval ani jeho trenér. „Prvních šest sedm kol hrajeme vesměs proti celkům, které jsou na tom v tabulce podobně jako my. Potřebujeme získat maximum bodů, protože ve střední části naopak narazíme na favority soutěže,“ říkal na prahu jarní části Jan Šimáček.

Realita? Jen dva body ze šesti utkání a propad tabulkou až na předposlední, jistě sestupové místo. Fotbalisté Meziříčí navíc dále pokračují v podzimním trendu ztráty nadějně rozehraných zápasů. „Pro diváky jsou naše zápasy určitě atraktivní, ale pro trenéra je to k zbláznění. Přitom máme v kádru dostatek zkušených hráčů na to, abychom zápasy, které máme slušně rozehrané, dotáhli do vítězného konce,“ zlobil se Šimáček.

Pokud jeho týmu něco chybí, je to typ hráče, který zbytek mančaftu v dobrém slova smyslu poblázní. Role, kterou v minulosti dlouhá léta plnil tehdejší kapitán Jaroslav Krejčí. Současný kádr sice má nespornou fotbalovou kvalitu, ale jenom ona, zvlášť při záchranářských bojích, nestačí

Svým způsobem klíčový duel čeká na Velmez tuto neděli dopoledne. Na Tržiště dorazí poslední Vítkovice. Proti komu jinému se konečně chytnout?

Zdroj textu: Tomáš Pohanka/Žďárský deník