FC Velké Meziříčí 1:3 (0:0) FK Frýdek-Místek

Góly: 51. Dolejš – 54. a 79. Střelec, 58. Rubý.

Rozhodčí: Slabý Jiří - Dorotík Jan, Gasnárek Michal.

Diváci: 820.

FC VM: Lancman – Puža (C), Bouček (87. Havlík), Dolejš, Partl, Plichta, Mirek Malata, Mrňa, Sysel (76. Crhan), Marek Malata (67. Šuta), Mucha.

FK F-M: Prokel – Blejchař, Massaniec, Kostka, Janjuš (67. Konečný), Obuch, Střelec, Martiník (55. Barkov), Hykel, Zupko (77. Němec D.), Rubý (C)


Po bezgólovém prvním poločasu začaly branky před skvělou návštěvou padat až po změně stran. Meziříčí dostal po pár minutách hry do vedení Dolejš. Jenže hosté už za tři minuty vyrovnali přesnou trefou Střelce. A za další čtyři minuty už Frýdek po gólu Rubého dokonce vedl. Když se jedenáct minut před závěrečným hvizdem prosadil opět Střelec, bylo jasné, že Velmez se s třetí ligou po osmi letech definitivně loučí – 1:3.


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: I kdybychom vyhráli, tak by nám to bylo ve finále k ničemu. Škoda, že jsme se nerozloučili před nádhernou návštěvou výhrou, protože by si to lidi, co nás přišli podpořit, zasloužili. My byli v zápase v křeči a i přes krátké vedení soupeř zaslouženě vyhrál. Určitě jsme si sestup neprohráli v posledním zápase, ale o tom až v závěrečném hodnocení sezóny.


FC Velké Meziříčí děkuje svým fanouškům a sponzorům za podporu ve sezóně 2022/2023.