Jak hodnotíš celkový průběh sezóny? V čem se tým zlepšil oproti podzimním zápasům?

Skončili jsme na nejvyšším stupínku v tabulce, tak musíme být spokojeni. Řekl bych, že jsme se zlepšili ve všem. Určitě je za tím vším náročná zimní příprava, kterou jsme absolvovali ve velkém počtu a kluci k ní přistoupili velice zodpovědně. O to víc těší, že jsme ji dokázali zhodnotit v zápasech.

Jaký zápas se povedl nejvíce a jaký nejméně?

Povedených zápasů jsme měli na jaře celkem dost. Musím ale zmínit ten, který jsme odehráli v Bedřichově. To utkání mělo úplně všechno. Herně se nám nepovedlo utkání s Bystřicí a ještě druhá půle s Radešínskou Svratkou nebyla podle mých představ.

Kdybys mohl vyjmenovat tři nejdůležitější momenty v sezóně, jaké by to byly?

Těch momentů bylo více. Povedla se příprava, která byla umocněna vítězstvím v Zimní lize. Přípravné utkání v Havlíčkově Brodě, kde jsme si vyzkoušeli, že můžeme hrát i s týmy z vyšší soutěže. Velké bodové ztráty týmů, které byly v tabulce po podzimu před námi. A neuvěřitelná jarní část v našem podání.

Co podle tebe rozhodlo o celkovém triumfu týmu v soutěží?

Odhodlání něco dokázat. Myslím si, že před jarní částí sezóny nikdo nepočítal s tím, že bychom mohli usilovat o celkové prvenství. Postupem času to ale bylo stále reálnější a celý tým více a více věřil, že by se to mohlo podařit.

Vyzdvihl bys někoho za jeho výkony a přístup k fotbalu?

Za výkony bych asi mohl jmenovat pár jedinců, kteří měli opravdu výborné jaro. Ale stejně potřebovali pomoc všech ostatních spoluhráčů. Tak už to v kolektivním sportu chodí. A za přístup rozhodně celý tým. Všichni bez výjimky přistupovali k tréninkům i utkáním příkladně.

Jak se těšíš na zápasy v divizi? Jsou na to kluci připraveni?

Těšíme se všichni. Bude to pro nás výzva a dobrá zkušenost. Všem to může do budoucna fotbalově jen pomoci. Když budou kluci přistupovat k fotbalu tak, jako tomu bylo teď na jaře, tak připraveni určitě budou.

Jak vnímáš sestup prvního týmu z MSFL směrem k mládeži? Je to větší šance pro naše odchovance probojovat se do áčka?

Směrem k mládeži se nic nemění. Pořád musíme pracovat tak jako doposud. Ale je pravda, že do divize bude trochu snazší cesta. Pro budoucnost klubu by bylo určitě velkým přínosem, kdyby v jeho prvním týmu působilo co nejvíce vlastních odchovanců.


FC Velké Meziříčí U19 - KP Vysočiny 2022/2023 - 1.místo, 50 bodů, 16-2-6, 99:53

Branky: 17x Petr Švejda, 15x Michal Molnár, 10x Samuel Palas, 9x Tomáš Novotný, Ondřej Chodák, 8x Vojtěch Adam, 5x Tobias Šváb, Roman Starý, Vít Winterling, 4x David Svoboda, Ondřej Vala, Dominik Maňhal, 2x Pavel Dvořák, 1x Alex Palas, Aleš Chylík, Sebastian Zmrhal, Filip Blažek

Žluté karty: 4x Jan Tuček, 3x Samuel Palas, Tomáš Novotný, 2x Vojtěch Adam, Petr Švejda, Ondřej Vala, Roman Starý, 1x Dominik Maňhal, Tobias Šváb, Michal Molnár, Vít Winterling, Alex Palas

Červené karty: 1x Vojtěch Adam, Alex Palas

Realizační tým: hlavní trenér Karel Nováček, asistent trenéra Václav Chalupa