V sobotu se naše mužstvo utkalo s nováčkem třetí ligy - TJ Start Brno. Náš tým v prvním poločase držel krok, ve druhém poločase však již Start ukázal svojí kvalitu a zaslouženě zvítězil 4:0.


FC Velké Meziříčí 0:4 (0:1) TJ Start Brno

Góly: Zikl, Matulka, Havlín (pen.), Jonáš (pen.)

Sestava FC VM: Stupka - Malata Marek, Hron, Holec, Bouček - Dolejš, Puža, Havlík, Štourač - Raus a Malata Mirek

Střídali: Karmazín a Chodák


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Výsledek odpovídá průběhu utkání. V prvním poločase jsme ještě stačili, ale v druhé půli byl soupeř jednoznačně lepší a rozdíl soutěže byl znát. Pro nás zápas splnil očekávání co se týče nabírání fyzické kondice ve hře.



Do nedělního utkání 1. předkola MOL Cupu se trenéři rozhodli vyslat zejména hráče béčka plus některé hráče áčka. Náš mladý tým na Kuřim nestačil a prohrál s ní 2:0. V MOL Cupu tedy nepokračujeme dál.


FC Kuřim 2:0 (2:0) FC Velké Meziříčí

Góly: 15. Ullmann Ondřej, 41. Obůrka Josef (pen.)

Rozhodčí: Machorek Jakub - Půček Martin, Burgr Štěpán.

Diváci: 200

Sestava FC VM: Kolouch - Mezlík, Chodák (77. Adam), Blažek, Štourač, Kryštof, Raus (46. Malata Mirek), Malata Marek (46. Mička), Karmazín (C) (60. Koudela), Votava, Havlík


Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: K MOL Cupu jsme letos z několika důvodů přistoupili jako k běžnému přípravnému zápasu a navíc základ tvořil náš B tým doplněný o mladíky z áčka, kteří měli v nohách sobotní zápas se Startem Brno. Domácí vyhráli zaslouženě, ale i my jsme měli své možnosti ke vstřelení branky. U nás bych pochválil v brance ještě věkem dorostence Tomáše Koloucha.


Další přípravné utkání odehraje áčko ve středu 26.7. od 17:30 na hřišti v Borech proti Blansku.