Nejprve něco k samotné podstatě tohoto turnaje. Myšlenka pořádat charitativní fotbalové turnaje vznikla, když se malý fotbalista Dominik léčil na Klinice dětské onkologie FN Brno se závažným onkologickým onemocněním. Domča miloval fotbal a jeho snem bylo, až se uzdraví, uspořádat fotbalový turnaj a jeho prostřednictvím podpořit NFDO Krtek, který pomáhá svou činností onkologicky nemocným dětem a jejich rodičům. Bohužel ke konci roku 2018 Domča nemoci podlehl. Jeho rodina, přátelé, spoluhráči a trenéři z fotbalového klubu, kde hrál, se rozhodli založit spolek Domčův sen a tím začít plnit jeho přání. Od roku 2019 se tak pořádá fotbalový turnaj, který je nejen sportovní, ale i celospolečenskou akcí. Cílovou skupinou jsou rodiny s dětmi, pro které je připraven bohatý doprovodný program a celodenní zážitek. Hlavním smyslem akce je mimo vysoké sportovní úrovně také aktivní zapojení hráčů a týmů do podpory charitativního projektu a uvědomění si hodnoty zdraví pro život. Hráči se, většinou poprvé, stávají donátory nadačního fondu a mohou se tak zapojit svou činností - hrou - do pomoci druhým. Součástí akce je také sbírka finančních prostředků a prezentace aktivit NFDO Krtek.

Na turnaj Domčův sen 2023 budeme všichni vzpomínat jako na perfektně uspořádanou společenskou akci, která v nás vyvolala silné emoce. Naši kluci se na samotném turnaji prezentovali sympatickou hrou, byli odvážný s míčem a na hřišti nešetřili krokem. Odměnou za povedené sportovní výkony nám bylo 6. místo z 16 zúčastněných týmů. Kluci za sebou nechali týmy jako MFK Karviná, SK Líšeň, FC Sparta Brno, SK Hanácká Slavia Kroměříž, FŠ Třebíč či FC Žďár nad Sázavou. Odměnou pro celý tým bylo také individuální ocenění pro nejlepšího střelce turnaje, kterým byl vyhlášen Tomáš Slováček. Vítězem turnaje se stala domácí Zbrojovka Brno, která ve finále porazila na penalty 1. FC Slovácko. Na závěr bychom chtěli ještě jednou poděkovat všem organizátorům turnaje. Moc si vážíme toho, že jsme mohli být součástí takovéto akce.

Kluky nyní čeká první utkání v rámci KP Vysočiny proti SFK Vrchovina NMnM a FC Žďár nad Sázavou. Poté nás čeká také největší celostátní turnaj Planeo Cup, který odstartuje již tradičně svými lokálními předkoly.

Trenéři starší přípravky FC VM