FC Slovan Havlíčkův Brod 1:2 (1:1) FC Velké Meziříčí

Góly: 11. Pavlík J. - 44. Malata Mir., 56. Kolář

Rozhodčí: Denev Alex – Rygl Luboš, Hána Samuel.

Diváci: 120

Sestava FCSHB: Soukal - Pavlík M. (C), Dejl, Hloušek (46. Málek), Cakl, Fikar, Coufal, Miška, Panský (79. Novák), Vrzal (79. Víšek), Pavlík J.

Sestava FCVM: Lancman - Chlup, Šimáček, Sysel, Dolejš, Štourač (94. Mužátko), Malata Mir., Raus (87. Votava), Malata Mar., Hron (C), Kolář (65. Havlík)


V 11. minutě otevřel skóre domácí Pavlík a zdálo se, že se překvapení konat nebude. Jeho branka byla výstavní, proti střele do šibenice mohl Lancman jen těžko něco dělat. „Mohli jsme dříve vystoupit, ale musím uznat, že soupeř vyřešil situaci dobře,“ uvedl trenér vítězů Jan Šimáček.

Slova chvály pro Jana Pavlíka měl i kouč Slovanu Martin Slavík: „Byla to výstavní střela za vápnem. Honza odehrál dobrý zápas, musel se srovnat s tím, že se objevil na čtyřech postech.“

Hostům pomohl gól do šatny. Ve 44. minutě se dopustila havlíčkobrodská defenziva chyby, když ve středu obrany propadl míč. K němu se dostal Mirek Malata a střelou podél brankáře Soukala vyrovnal. „Byl to jednoduchý nákop za obranu. Bohužel se chvilku před tím na druhé straně zranil Víťa Hloušek, následně chyběla domluva. Byl to klíčový okamžik zápasu,“ pokyvuje hlavou Slavík.

Rozhodnutí přišlo deset minut po změně stran, po standardní situaci se trefil Kolář. „Podle mého názoru oba týmy neodehrály příliš dobrý zápas. My jsme do branky dotlačili o jeden gól více, hodně nám pomohla standardka zkraje druhého poločasu,“ tvrdí Šimáček.

Slovan potom Velké Meziříčí přitlačil, ale k vyrovnání tentokrát bylo daleko. „Velkou šanci jsme si nevytvořili, ale měli jsme dostatek situací, abychom alespoň jednu z nich dotáhli k vyrovnání,“ litoval Slavík a dodal: „Rozhodně ale nepanikaříme, bodů máme na podzim dost.“

To Šimáček si tří bodů hodně cení. „Hráli jsme na těžkém terénu s těžkým soupeřem. My teď nemůžeme spoléhat na nějakou fotbalovost, důležité je sbírat body,“ dodal Šimáček.


Sestřih gólů z utkání:


Poslední podzimní zápas odehrajeme v sobotu 11.11. doma proti Břeclavi. Výkop bude ve 12:00. Přijďte nás podpořit!

Zdroj textu: Žďárský deník