V mladší přípravce máme 35 dětí, což je skvělé číslo a těší nás, jaký je o fotbal zájem. Současně se však na zápasy nedostanou vždy všichni, což určuje hlavně docházka, chování a práce na tréninku a v neposlední řadě také hráčské dovednosti. Máme přihlášené dvě soutěže, krajský a okresní přebor. Zápasy jsou pro děti náročné a zároveň je to skvělé srovnání, především pak v okresním přeboru jsou zápasy, kde jsou někteří soupeři velice kvalitní.

Hráče dělíme do dvou částí. První část hráčů, která už na větším hřišti hraje od loňska a druhá část hráčů, pro kterou byla hra 5 proti 5 nová. Nezajímají nás tolik výsledky, i když jsou hlavně pro kluky důležité, ale více sledujeme zda se zlepšují týmově i individuálně a zda hráči chápou principy, které jsou pro hru u mladší přípravky důležité. Po těch “zkušenějších” už chceme vidět více kombinace, větší sledování hřiště a protihráčů a zároveň lepší řešení situací 2 vs. 1 nebo 2 vs. 2. U kluků, kteří s hrou 5 proti 5 začínají, se zaměřujeme zejména na správný pohyb na hřišti a na vnímání prostoru.

Na klucích je oproti loňsku vidět zlepšení a jde vidět, že si naše rady berou k srdci. V čem podle nás ale naopak zaostáváme oproti ostatním týmům je rychlost, obratnost a chování v osobních soubojích. Na těchto pohybových a herních aspektech musíme přes zimu co nejvíce zapracovat. Pokud tedy zhodnotíme podzimní část jako celek, tak budou slova spíše pozitivní. Na všech hráčích je vidět progres vpřed, což je určitě dáno i solidní docházkou, kterou je potřeba si udržet, aby kluci dál fotbalově rostli. Nyní se přesouváme do tělocvičny, kde budeme s pauzou přes Vánoce do konce února.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem rodičům za pomoc na trénincích i zápasech a také za dopravu hráčů na některé zápasy. Velké poděkování také patří našim dvěma kolegům, konkrétně Petrovi Skřivánkovi a Klárce Švecové, kteří se k nám v průběhu sezóny připojili a pomáhají nám při tréninkovém procesu.

Trenéři: Marek Malata, Mirek Malata a Jaroslav Činčera