Do sezóny jsme společně vykročili v polovině srpna. V týmu máme celkem 28 hráčů, což je skvělé číslo a jsme moc rádi, že je o fotbal ve Velkém Meziříčí a jeho okolí mezi dětmi a jejich rodiči zájem. K tréninkům jsme se snažili scházet třikrát týdně. Tréninková účast většiny hráčů byla velmi dobrá. Během tréninkového procesu jsme se hlavně zaměřovali na fotbalové dovednosti s míčem, odvahu při hře jeden na jednoho, dále pak na herní situace v přečíslení a podčíslení, přepínání z obranné a útočné fáze či na výběr místa během hry.

Všechny tyto dovednosti jsme se poté snažili předvádět v zápasech KP Vysočiny. Během podzimu jsme také kromě náročných zápasů v KP absolvovali největší mládežnický turnaj v Česku, kterým je Planeo Cup. V tomto turnaji jsme se s kategorii U11 dostali až do závěrečné kvalifikace o republikové finále, bohužel nám poslední krok nevyšel a postup nám i trochu smolně utekl.

Naší největší prioritou je učené činnosti z tréninku převádět do zápasu, zkrátka nedělat žádný rozdíl mezi tréninkem a zápasem. Chceme, aby kluci byli aktivní, aby se snažili neodkopávat míče na náhodu, ale aby míče vyváželi či rozehrávali adresně na spoluhráče, chceme co nejdříve napadat rozehrávku soupeře, hrát kombinačně a snažit se být sebevědomí při práci s míčem.

Jsou věci, které se nám daří více, některé naopak méně. Největší rezervy máme v osobních soubojích při bránění a při nabírání nabíhajících protihráčů, s tím ruku v ruce souvisí někdy nedostatečná komunikace mezi hráči na hřišti během hry. Na těchto aspektech budeme určitě pracovat. Celkově musíme kluky pochválit za jejich přístup, snaží se zlepšovat, vidíme na nich radost z fotbalu a to je pro nás jako trenéry nejvíc.

Velké poděkování patří všem rodičům za jejich přístup a ochotu během podzimní části, moc si toho vážíme a věříme, že společně tvoříme prostředí, ve kterém jsou děti spokojené a kam chodí rády.

Trenéři: Filip Mužátko, Filip Blažek a Zdeněk Toman