O začátku sezóny a o soustředění v Koněšíně jsme už psali dříve. Nyní se pojďme poohlédnout za podzimní částí sezóny. Tuto sezónu hrajeme dvě soutěže - Krajský a Okresní Přebor. V půlce sezóny si v KP držíme 4. místo a v jarní části nás tedy čeká boj o finále přeborníka Vysočiny. Pro připomenutí, v loňské sezóně skončil náš tým po napínavém finálovém zápase na celkovém druhém místě. V OP Žďár nad Sázavou jsme po podzimní části na pátém místě. Boj o stupně vítězů nás proto nemine a je stále o co hrát a na co se připravovat.

V týmu mladších žáků je 27 fotbalistů - 26 chlapců a 1 dívka. Tréninky jsou 3x týdně. V zimním období jsou 2x venku (pokud to počasí dovolí) a 1x v posilovně u pana Oudy, kde se navazuje na silové tréninky z minulé zimy. Hlavní náplní tréninků je práce s míčem a práce s tělem. Dále myšlení a pochopení hry jako celku, snažíme se o kolektivní pojetí hry. Dále ke zlepšování fotbalisty nejen jako sportovce, ale také chceme přispět obecně k výchově. Chceme probouzet a udržovat hodnoty jako respekt a fair-play, které samozřejmě patří nejen ke sportu, ale měly by být také součástí běžného života.

Zimní přípravu nám zpestří turnaje Winter Cup a Starez Cup, které se hrají v Brně a jsou rozloženy do tří kol. Velké poděkování patří všem hráčům za celkový přístup nejen k zápasům, ale také k tréninkové přípravě. Tréninková účast hráčů za podzimní část byla kolem 80%. Zde patří poděkování rodičům za logistiku na tréninky a zápasy. Bez toho by toto číslo bylo určitě nižší.

Trenéři: Robin Kašpar, Dušan Smejkal a Michal Koudelík