Jaké jsou příčiny toho, že béčku náleží poslední místo v tabulce KP?

Příčin je hned několik. Neustálé a nucené rotace v sestavě, velké vytížení některých hráčů, kteří hráli za více kategorií. Hlavní příčinu ale vidím v tom, že jsme některé slibně rozehrané zápasy nedokázali dovést do lepšího bodového zisku.

Bylo v silách týmu se umístit lépe?

Umístit nevím, ale myslím si, že jsme mohli mít tak o 6 bodů víc. Mužstvo, které ale za podzim nevyhrálo ani jednou, je poslední zaslouženě.

Jaký zápas se týmu nejvíce povedl?

Asi v Pacově, tam bylo k výhře nejblíž.

Jaký nejméně?

Tradičně na Sapeli, tam jsme zcela propadli.

Která bodová ztráta vás mrzí nejvíce?

Těch ztrát co mrzí je víc. Například zápasy s Žirovnicí, Pacovem a Vrchovinou B.

Béčko nastupovalo častokrát ve velmi mladé sestavě s hráči dorostu. Jak se kluci s dospělou soutěží popasovali?

Velmi těžká otázka. Řekl bych to takhle, hráči dorostu, kteří za nás nastupovali, jsou talentovaní a mají dobré předpoklady, ale tato soutěž je na ně až na výjimky ještě moc. Musíme si uvědomit, že jsou to převážně hráči ročníku 2006 a 2007.

Již zmiňovaná častá rotace hráčů v sestavě měla bezesporu velký vliv na výsledky týmu.

Do všech zápasu zasáhl pouze jeden hráč, což je samo o sobě dost vypovídající a na umístění to má jasný vliv. Na druhou stranu byly některé výpadky způsobeny jinými aktivitami hráčů, například dovolenými. Toto mě samozřejmě velmi mrzí, ale je to trend dnešní doby, se kterým se nedá nic dělat.

Jak fungovala spolupráce s áčkem a dorostem?

S dorostem byla spolupráce dobrá, ten na náš stav doplatil nejvíc, myslím tím velké vytížení některých hráčů, což se ke konci podzimu v soutěži dorostu projevilo. Áčko mělo svých problémů dost a ta spolupráce byla logicky malá. Někteří hráči béčka museli pravidelně absolvovat i zápasy s áčkem, což se také projevilo. Jsem ale rád, že se nám s Lukášem Machátem podařilo dostat další hráče z béčka do A – týmu.

Co tým čeká v zimní přípravě?

S Lukášem jsme řešili, jestli budeme pokračovat dále, protože za výsledky a umístění týmu jsme zodpovědní. Po jednáních s novým vedením jsme se rozhodli pokračovat. Jestli to rozhodnutí bylo správné se ukáže v jarní části. V zimní přípravě ze sebe hlavně musíme setřepat tu deku z podzimu a pořádně do toho šlápnout.

Jaké budou cíle pro jarní část?

Nic nebalíme, ve hře je na jaře 39 bodů, pokusíme se jich získat co nejvíce. Všichni věříme, že se zachráníme.


Trenéři: Libor Švec a Lukáš Machát