Jaká panuje spokojenost s průběhem zimní přípravy? Poznali jste dostatečně všechny hráče?

Jsme spokojení s aktivitou hráčů, tréninkovým nasazením i účastí v rámci možností hráčů. Limitovaly nás zranění, nemoci, odchody a hlavně velmi úzký kádr. Na jeho rozšíření vedení klubu neustále pracovalo a stále pracuje, ale je hodně těžké získat kvalitní hráče do divize, zvláště tady na Vysočině, kde působí jedenáct divizních týmů. Hráče jsme poznali za ty dva měsíce dostatečně a víme, co od koho čekat a v čem je třeba se zlepšit.

Jak hodnotíte výkony týmu v přípravných zápasech?

Výkony týmu byly střídavé. Když jsme si mysleli, že vše bude dobré, tak se buď někdo zranil nebo odešel, jeden zápas jsme zahráli dobře, další ovšem špatně a pocitově jsme se vraceli zase na začátek. Ale příprava je příprava a mistrovská utkání jsou úplně jiná soutěž, kde v našem případě nebude rozhodovat jen kvalita, ale hlavně psychika a nasazení. Každý zápas bude bitva, nikoli fotbal. A každá bitva nás bude bolet. Na toto jsme hráče připravovali celou zimní přípravu.

Do kádru přišla řada nových hráčů. Jak vidíte jejich zabudování do týmu, přinesli tito hráči potřebnou konkurenci?

Konkurenci v kádru moc velkou nemáme, vybírat jsme si nemohli, ale jsme samozřejmě rádi, že noví kluci přišli. Všichni dostali téměř maximální prostor v přípravě a tudíž jsme je mohli dopodrobna poznat ve všech situacích. Co zlepšit nebo dělat jinak si říkáme společně, ale nechci nedostatky veřejně popisovat, abychom nedávali návod soupeřům do úvodních kol.

Jak velkou ztrátou je odchod Petra Dolejše?

Co jsem měl možnost za tu krátkou dobu poznat, tak odchod Petra bude pro nás veliká ztráta. Jak jsem popisoval, když se sestava už pomalu začínala rýsovat, znenadání někdo skončil ze zdravotních či osobních důvodů, jako tomu bylo u Petra a byli jsme zase o krok zpět. V jeho případě o kroky dva.

Jaký je zdravotní stav kádru před startem jarní části?

Ne všichni hráči jsou zdraví, přinesli si limity z podzimní části a pomalu se začleňují do tréninkového i zápasového procesu.

Co očekáváte od prvního utkání se Ždírcem nad Doubravou?

Boj, boj a zase jen boj.

Boj o záchranu v jakékoliv soutěži není lehkou záležitostí. Jak je tým na toto připraven, cítíte z hráčů velké odhodlání napravit nepovedený podzim?

Jak jsme připraveni ukáží až samotná mistrovská utkání. Co musíme zlepšit víme, ale opět nebudu naše nedostatky prezentovat veřejně. Samozřejmě jsme na zlepšení nedostatků pracovali celou přípravu.

Co byste vzkázal fanouškům klubu před startem jarní části?

Že budeme vděční za podporu a že děláme a uděláme s trenéry maximum, aby každý hráč, který bude na hřišti, udělal všechno pro úspěch týmu respektive klubu


Soupiska týmu pro jarní část sezóny 2023/24:

Brankáři: Michal Lancman, Roman Invald

Obránci: Matěj Votava, Daniel Chlup, Matěj Sysel, Šimon Žalud, Marek Malata, Vojtěch Hron

Záložníci: Ladislav Císař, Marek Svoboda, Radim Šuta, Jozef Halcin, Josef Jonáš, Patrik Chalupa, Ondřej Chodák, Jakub Kokorský, Adam Havlík, Yannic Guttler

Útočníci: Mirek Malata, Daniel Raus

Realizační tým: hlavní trenér: Milan Volf, asistent trenéra: Ladislav Němec, trenér brankařů: Roman Invald, masér: Petr Šilhán


Příchody: Šimon Žalud, Jozef Halcin, Josef Jonáš (příchod z TJ Start Brno), Ladislav Císař (z FC Ivančice), Marek Svoboda (z SFK Vrchovina NMnM), Jakub Kokorský (z TJ Tatran Bohunice), Yannic Guttler (příchod z SK Líšeň), Matěj Votava, Ondřej Chodák (oba přeřazeni z béčka)

Odchody: Petr Dolejš (SK Mirovice), David Karmazín (zdravotní důvody), Leo Štourač, Daniel Kolář (Rakousko)


Rozpis zápasů jarní části najdete ZDE.

Tabulku Divize D před startem jarní části najdete ZDE.