FC Velké Meziříčí 2:1 (1:1) FSC Stará Říše

Góly: 17. Žalud, 87. Chlup - 37. Zarovnii

ČK: 21. Hron

Rozhodčí: Drozdy Luboš – Gasnárek Michal, Jahoda Jaroslav.

Diváci: 281

Sestava FCVM: Lancman - Sysel, Žalud, Hron (C), Císař, Svoboda, Šuta, Kokorský (83. Chlup), Jonáš, Havlík (73. Blažek), Malata Mir.(46. Raus)

Sestava FSC: Dutka - Tupik D., Chramosta, Kryštůfek, Lát, Tupik O.(63. Borzenko), Kvych, Zarovnii, Svoboda (71. Wiederlechner), Pokorný (C), Trojan


Záznam utkání:


Hodnocení trenéra Milana Volfa: Viděl jsem zápas Říše s Lanžhotem a věděli jsme, že nás čeká velice těžké utkání. Nebylo to ani tak o kvalitě soupeře, ale o nastavení v našich hlavách a namotivovat se. Namotivovat se proti Zbrojovce na hlavním stadionu bylo jednoduché. Můžeme si stokrát opakovat, že nás s Říší nečeká nic jednoduchého, ale při pohledu na tabulku určitě v hlavách všech docházelo k myšlence, že zápas lehce zvládneme. Naštěstí od začátku nám vycházelo vše tak, jak jsme si naplánovali. Vstřelili jsme brzy nádhernou branku Šimonem Žaludem po rohovém kopu a kontrolovali hru. Jenže postupem času jsme přestali být tak ostražití dozadu a darovali jsme soupeři útok, který jsme zastavili nedovoleně. K mému překvapení byl Vojta Hron velmi přísně vyloučen za zákrok na unikajícího hráče již ve 21. minutě. Čekalo nás tak hodně dlouhé oslabení. Najednou jsme byli dole a museli jsme se bránit tlaku soupeře, který si vytvořil jednu velkou šanci, ale podržel nás skvělým zákrokem Michal Lancman. Bohužel chvíli na to jsme již inkasovali, když centr do vápna prodloužil do naší sítě hlavou hostující Zarovnii. Těsně před koncem prvního poločasu Josef Jonáš skvěle vyvezl míč a dostal se sám před hostujícího brankáře, udělal mu kličku, ale obránce mu zabránil skórovat. Odražený míč se dostal k Adamovi Havlíkovi, který však trefil právě Josefa. O přestávce jsme se snažili kluky hlavně uklidnit a namotivovat, že hrát v oslabení se dá, že to je jen o správném nastavení. Ve druhém poločase jsme se zaměřili na defenzivu s cílem neinkasovat. Věděli jsme, že budeme mít šance, což se potvrdilo. Překvapil nás soupeř, že hrál na postupné útoky. Mysleli jsme si, že na nás nastoupí a nenechá vydechnout. Byl to infarktový druhý poločas, protože jsme měli snad šest velmi slibných brejkových šancí, ale nepodařilo se nám je dobře sehrát. Až tři minuty před koncem nás poslal šťastně do vedení střídající Dan Chlup a kluci již výhru dokázali udržet. Opět infarktový zápas, respektive jeho konec, jako před týdnem na Zbrojovce. Kluci ukázali zase velkou morální sílu a dobrou fyzickou připravenost. Druhý poločas se semkli a doslova vydřeli velmi důležitou výhru. Jsem na ně hrdý, co dokázali. Ani s posledním mužstvem tabulky není jednoduché vyhrát, když hrajete sedmdesát minut v početní nevýhodě.


V dalším utkání nás čeká venkovní derby proti Velké Bíteši. Duel 24. kola se odehraje v neděli 5.5. od 16:30 na hřišti v ulici Vlkovská. Přijeďte nás do Velké Bíteše podpořit!

Úvodní foto: NovinyVM.cz