MSK Břeclav 2:1 (0:0) FC Velké Meziříčí

Góly: 71. Kristoň (pen.), 75. Skočovský - 47. Raus

Rozhodčí: Vychodil Michal – Pavlica Jiří, Smýkal Miroslav.

Diváci: 200

Sestava Břeclav: Fibingr - Herman, Hloch (C), Kovařík, Hynek (56. Mustafa), Mikáč, Fiala, Vocílka (56. Kristoň M.), Grábl, Skočovský, Havlena (85. Trčka)

Sestava FCVM: Lancman - Chlup, Sysel, Svoboda, Císař, Kokorský, Šuta (C), Jonáš, Havlík (71. Malata Mar.), Malata Mir., Raus (83. Vala)


Hodnocení trenéra Milana Volfa: Od začátku jsme hráli na tři obránce a posílili více střed a ofenzívu. Kluci si fotbal užívali, hráli bez stresu, byli dominantní a fotbalovější, jen jsme naši velkou převahu nedokázali brankově vyjádřit. Zhruba od třicáté minuty domácí hru vyrovnávali a mírně jim patřil závěr prvního poločasu. Měli jsme výborný nástup do druhé půle, když se hezky obtočil okolo domácího obránce Mirek Malata a předložil polovysoký centr před branku a Daniel Raus nás dostal do vedení. Domácí byli bezradní, postupem času zredukovali hru na tři obránce a my podnikali nebezpečné útoky. V této době jsme měli utkání rozhodnout druhým gólem. Bohužel nestalo se a zhruba dvacet minut před koncem, k mému velkému překvapení, úplně nepochopitelně, byla proti nám písknutá penalta a vůbec nevím za co. Domácí ji proměnili. Branka jim dodala elán a chvilku na to vstřelili po centru z naší pravé strany druhý gól. To jsme již dohrávali bez zraněného Dana Rause, který snad bude v pořádku. V poslední minutě nastavení jsme mohli vyrovnat, ale domácí brankář Fibingr bravurně vytěsnil dělovku Radima Šuty nad břevno. Kluci zahráli herně velmi kvalitně a předvedli diametrálně rozdílný výkon oproti minulému týdnu. Jenže fotbal se hraje na branky a my jsme bohužel nedokázali ve druhém poločase proměnit žádný nadějný útok do otevřené obrany, když jsme vedli. Mrzí mě, že jsme nebodovali, protože jsme mohli skončit na jedenáctém místě tabulky.


V konečné tabulce Divize D jsme obsadili 13. místo se ziskem 31 bodů. V následujících dnech vám přineseme hodnotící rozhovor s trenérem Milanem Volfem.