Cíl v podobě záchrany KP Vysočiny se bohužel nepodařilo splnit. Co je hlavním důvodem sestupu týmu z nejvyšší krajské soutěže?

Těch důvodů je samozřejmě víc. Celou sezónu jsme se potýkali s malým počtem hráčů. Na podzim jsme do sestavy zařazovali hodně dorostenců, podotýkám, že se jednalo o ročníky 2006 a 2007, a nevedli si vůbec špatně. Soutěž na ně je ale ještě obtížná a i dobře rozehrané utkání jsme nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Myslím si, že tato zkušenost je ale posunula ve vývoji dál, což ukazovali na jaře v soutěži dorostu.

Jaro jsme již řešili jinak a tyto hráče zapojovali méně. Bude to znít možná troufale, ale podle mě jsme odehráli dobré jaro. V žádném zápase jsme nějak nezaostávali, ale ta naše koncovka byla na samostatnou kapitolu. Dalším důvodem je bezpochyby to, že áčko se do poslední chvíle zachraňovalo a nedali se tak využít hráči áčka.

Viděl jste rozdíl v herní tváři týmu oproti podzimní části?

Podle mého názoru jsme na jaře hráli lépe, stojí za tím podle mě kvalitní zimní příprava.

Tým dostal nejvíce gólů a také nejméně vstřelil. Zejména střelecké trápení stálo mužstvo několik bodů. Čím si tohle vysvětlujete?

Vstřelené branky jsou jedna velká tragédie, tam nás tlačila bota úplně nejvíc. Co se týká obdržených branek, tam to jde asi hodně za mnou, protože po hráčích vyžaduji, aby se snažili hrát fotbal, za každého stavu. Proto jsme některé zápasy prohráli vysokým rozdílem. Velkou roli zde hrála i nezkušenost některých hráčů.

Jaký zápas se v jarní části týmu nejvíce povedl? A jaký naopak nejméně?

Jsou týmy, které nám vyloženě nesedí a nedokážeme na ně zahrát, třeba Okříšky nebo FŠ Třebíč. Nejvíce se nám asi povedl zápas s Žirovnicí.

Tým vstoupil celkem odhodlaně do jarní části. Body však bohužel nedokázal sbírat. Kdy jste věděl, že sestup už nebude možné odvrátit?

Stopku nám vystavila prohra v Bystřici.

Bylo znát, že v kádru chybí starší zkušenější hráči?

Vždy je to o kvalitě kádru. U nás byl větším problémem počet hráčů než jejich stáří.

Jaká byla spolupráce s dorosteneckým týmem a áčkem?

Nebyla jednoduchá. Áčko i dorost hráli také o záchranu, v tom to bylo velmi složité, kdo nás eventuálně doplní.

Jaká bude teď budoucnost béčka? Po devíti letech se bude hrát opět I. A třída. Dojde k nějakým změnám v kádru či v trenérském obsazení?

O všem probíhají intenzivní jednání. Ke změnám v kádru určitě dojde. Za to, že jsme spadli do 1. A třídy jsem zodpovědný já, jako trenér. V tom jsem klub zklamal. Co bude dál je v jednání.

Působíte v béčku od léta 2019. Na jaké období v nejvyšší krajské soutěži budete nejraději vzpomínat?

Tahle na to nekoukám. Objevila se zde spousta hráčů a na každé období vzpomínám rád. Ve fotbale se někdy daří, někdy ne. Sestup beru jako velké zklamání a osobní neúspěch. Spíše bych zvýraznil spolupráci s asistentem Lukášem Machátem, která byla nadstandartní. Když jsem do klubu přišel, vůbec jsme se neznali. Myslím, že jsme si sedli. Doufám, že naše spolupráce neskončí.

FC Velké Meziříčí B - KP Vysočina 2023/2024 - 14.místo, 11 bodů, 1-8-17, 17:76

Góly: 3x Novotný, Koudela, 2x Chalupa, 1x Adam, Blažek, Kolář, Malata Mir., Raus, Švejda, Votava, Winterling

Žluté karty: 3x Blažek, Votava, Bibr, Havlík, Chodák, Mička 2x Kolář, Raus, Starý, Šimáček, Palas S., 1x Koudela, Chalupa, Winterling, Invald, Malata Mar., Mužátko, Palas A., Tuček Jak.

Červené karty: 1x Kolouch

Realizační tým: hlavní trenér Libor Švec, asistent trenéra Lukáš Machát