Některé týmy se po dlouhé pauze bez tréninku odhlásili a šanci dostali týmy náhradní, jako Zbrojovka Brno, kterou na podzim v kvalifikaci vyřadil právě tým FCVM. Čtyři základní skupiny po šesti týmech znamenalo, že kluci z FCVM mohou být v nejhorším případě 24. z celé republiky. První den turnaje začal vydatným deštěm a vypadalo to, že v takových podmínkách se snad nedá ani hrát. Hřiště bylo podmáčené z předchozích dnů a nyní se z něho pomalu stával rybník. Míč se bez nadsázky řečeno přestal "kutálet". Tyto podmínky bohužel vůbec nepřály kombinačnímu fotbalu, který FCVM hraje. Výhodu měl v tuto chvíli ten, kdo hrál fotbal založený na síle a střelách z dálky. Nakonec po vyčerpávajících zápasech kluci vybojovali 3. místo v základní skupině. To pro ně znamenalo, že mohou celkově skončit na 9. až 12. místě.

Druhý turnajový den museli organizátoři přesunout na tréninkové hřiště. Z hlavního hřiště se stal rybník a z říčky v okolí se stala řeka, která se téměř vylila ze svých břehů. Fanoušci, kteří parkovali za řekou, měli co dělat aby vůbec odjeli. Organizátoři ale vše zvládli. A i díky tomu se druhý den odehrálo hodně dobrých a kvalitních zápasů. Kluci z FCVM se opravdu neměli za co stydět. Svojí hrou a touhou ukázat, že patří do elitní čtyřiadvacítky právem, vybojovali v celkovém pořadí 11. místo. Skončili těsně za FC Slovácko a dostali se před kluby jako Bohemians Praha, FK Pardubice, Hradec Králové, Jihlava atd.

Nakonec je potřeba také zmínit fanoušky, kteří mohutně a vytrvale kluky z FCVM podporovali. Naše "hoši děkujem" na závěr bylo tak mohutné, že se přidali všichni fanoušci na tribunách. Krásná tečka za celým turnajem...

Trenéři: Robin Kašpar a Dušan Smejkal

Všechny záznamy zápasů, které se natáčely jsou k vidění na:

https://www.tvcom.cz/Zapasy/Sport-Fotbal/Soutez-Ondrasovka-Cup/Cast-U9/Pohlavi-Muzi/

Výsledky, umístění, fotky, videa jsou k vidění zde:

http://www.ondrasovkacup.cz/turnaje/detail/2019/2020/U9/Hlavn%C3%AD%20turnaj


Celkové pořadí:

1 - AC Sparta Praha

2 - FC Zbrojovka Brno

3 - SK Hanácká Slavia Kroměříž

4 - FK Mladá Boleslav

5 - Mostecký FK

6 - TJ Svitavy

7 - Akademie FC Baník Ostrava

8 - FK Jablonec

9 - FK Meteor Praha

10 - FC Slovácko

11 - FC Velké Meziříčí

12 - 1.SK Prostějov

13 - FKM Vysočina Jihlava

14 - CU Bohemians Praha

15 - RMSK "Cidlina" Nový Bydžov

16 - FK Pardubice

17 - FC Hradec Králové

18 - TJ Praga Vysočany

19 - SK Benešov

20 - 1. FC Poruba

21 - FK Ústí nad Labem

22 - TJ Viktorka Vestec

23 - FK Junior Strakonice

24 - FK Spartak Choceň

Autor: Zdeněk Chaloupka