FC Velké Meziříčí 3:2 (3:0) FC PBS Velká Bíteš

Góly: 16. Šuta, 24. Demeter, 26. Dolejš

Sestava v prvním poločase: Kolář, Bouček, Komínek, Kriegsmann, Kotoun, Demeter, Puža, Mezlík, Šuta, Dolejš, Plichta

Sestava v druhém poločase: Kruba, Malata Mar.,Mucha, Sysel, Bouček, Dufek, Nedvěd, Puža, Partl, Malata Mir., Růžička

V prvních minutách se hrál vyrovnaný fotbal, ovšem bez větších šancí na obou stranách. Ve 14. minutě se dostal Šuta do šance po centru Demetera, bránu však minul. O minutu později vystřelil nepříjemnou střelu Kotoun, hostující gólman však jeho střelu vytěsnil na roh. V 16. minutě padl první gól, když Šuta technickou střelou pohotově zakončil za záda Pelána. Ve 24. minutě hostující Loup nešikovně zasáhl míč rukou ve vlastním vápně a byla z toho penalta, tu Demeter bezproblémově proměnil. O dvě minuty později přišel další zásah. Dolejš si našel odražený balón ve vápně a šikovně zakončil, 3:0. Náš tým v prvním poločase jasně dominoval, ve 31. minutě neproměnil slibnou šanci Demeter, o tři minuty později také nadvakrát Plichta. Do druhého poločasu trenér Šimáček udělal osm změn, hra se více vyrovnala a dominance našeho týmu už nebyla tak jasná. Hned ve 47. minutě vyslal povedený centr Partl, Dufek však zakončil nepřesně. O minutu déle vyslal nebezpečnou střelu hostující Merdita, o dvě minuty později vyslal tento hráč další nebezpečný projektil, ovšem bez gólové tečky. V 52. minutě opět povedeně odcentroval Partl, tentokrát nepřesně zakončil Nedvěd. V 55. minutě zakončoval hostující Ondrák, výrazné problémy ale Kruba s jeho zakončením neměl. V 63. minutě z hranice vápna napřáhl Partl, hostující Pelán však jeho střelu vytěsnil na roh. V 79. minutě domácí zahrávali roh, po skrumáži se dostal k zakončení Mucha, gól vstřelil, ale nebyl uznán pro údajný ofsajd. Poslední desetiminutovka patřila Velké Bíteši, která v 80. minutě po rychlém brejku snížila na 3:1. V 82. minutě se dostal po přihrávce Puži do šance Mirek Malata, bránu však netrefil. O minutu později Bíteš skórovala podruhé, Mucha udělal chybu na půlicí čáře, hosté chybu potrestali a Novotný tak snížil na 3:2. V posledních pěti minutách se ještě domácí dostali do dvou šancí, kdy po centru Nedvěda hlavičkoval neúspěšně Sysel a v 88. minutě zahrával zajímavý přímý kop Nedvěd, branku o kousek netrefil.

Hodnocení trenéra Jana Šimáčka: Z celkového hlediska zasloužená výhra, ale druhý poločas se nám nepovedl jako první, což bylo hlavně příčinou nesehranosti nových hráčů. Jsme teprve na začátku přípravy a na nějaké závěry je brzo, každopádně někteří hráči musí víc zabrat, aby se dostali do kádru.

Další přípravné utkání sehraje áčko v sobotu 18.7. proti SK Bystřice nad Perštejnem, od 10:00 v Bystřici nad Pernštejnem.