SK Uničov v minulé nedohrané sezóně skončil na 4. místě s bilancí 9 výher, 6 remíz, 3 porážky, 33 bodů a skóre 32:24. Doma ani jednou neprohrál, což se povedlo dále jen Blansku, Frýdku – Místku a Rosicím. Největším úspěchem je celkové vítězství v soutěži v sezoně 2016/17 pod trenérem Jiřím Balcárkem, postup do plně profesionální druhé nejvyšší soutěže (FNL) však odmítl. SK Uničov hraje třetí ligu nepřetržitě od roku 1986.

Kádr Uničova nezůstal beze změn. Po čtrnácti letech končí v uničovském dresu Roman Vejvoda. Dalším odchozími jsou Ondřej Seibert a Roman Bala, který kývl na nabídku druholigového Prostějova. Novou tváří je zkušený obránce Václav Koutný, který například prošel Sigmou Olomouc, Karvinou, či Senicí. Posledních pět let hrál v německém Gießenu. Dalším příchozím je záložník Vojtěch Kamas, který v mládeži působil v Sigmě Olomouc či ve Zlíně.

Naše áčko skončilo v minule nedohrané sezóně na 11. místě. Z 18 zápasů mělo bilanci 6 výher, 5 remíz, 7 porážek, 23 bodů a skóre 22:35. Nejúspěšnější sezónou našeho áčka se stala sezóna 2017/2018, kdy naše první mužstvo hrálo do posledních kol o postup do druhé ligy, v klíčovém zápase proti Prostějovu však prohrálo a skončilo tak na nepostupovém druhém místě.

Co se týče změn v kabině našeho áčka, tak v květnu po devíti letech skončil na lavičce bývalý trenér Libor Smejkal, který ve třetí lize odtrénoval 138 utkáních. Novým hlavním trenérem se stal Jan Šimáček. V týmu také skončil kanonýr Pavel Simr. Jeho další fotbalové kroky vedly do MFK Vyškov. Do týmu se vrátily dvě staronové tváře a to Patrik Mucha a Jaroslav Dufek, oba dva strávili předchozí půl rok v FC PBS Velká Bíteš. Do mužstva na začátku přípravy přišlo také trio nových hráčů - záložník Jan Nedvěd, který k nám přestoupil z FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou a také bratři Marek a Mirek Malatovi, kteří se vrátili do mateřského klubu z FC Vysočina Jihlava.

Přímý přenos z utkání můžete sledovat zde.

Textový on-line přenos můžete číst zde.

Zápasová fakta

Bilance vzájemných utkání: SK Uničov - 5 výher,2 remízy, FC Velké Meziříčí - 2 výhry

Skóre: SK Uničov 21:18 FC Velké Meziříčí

V zápasech těchto dvou týmů padá dost gólů, pouze jednou z devíti zápasů viděli diváci „jenom“ dva góly.

Jen jednou z devíti zápasů udrželo naše áčko proti Uničovu čisté konto.

Nejvíce skórujícími hráči ve vzájemných duelech jsou Krč a Demeter. Kanonýr domácích Aleš Krč vstřelil našemu áčku už 10 gólů. Křídelník Robin Demeter proti Uničovu skóroval přesně čtyřikrát.

Soupiska SK Uničov:

Brankáři: Tomáš Uvízl, Marek Kalina

Obránci: Marcel Krayzel, Ladislav Koutek, Václav Koutný, Paris Purzitidis, Jakub Můčka

Záložníci: Jan Ambrozek, Patrik Kasal, Patrik Strnad, Jakub Svoboda, Roman Vasiljev, David Bača, Vojtěch Kamas, Jakub Vichta,

Útočníci: Tomáš Komenda, Aleš Krč

Trenér: Dušan Žmolík Vedoucí: Luboš Siegl Masér: Jaroslav Nerušil